Recipes

More

Samosa Chaat Recipe | Iftar Recipes

Samosa Chaat Recipe | Iftar Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    2
  • SERVING
    3

Samosa Chaat is here to spice up your Iftar game with 2 unique and delicious street food combinations. Make Crispy samosa and serve it as delicious chaat with sweet and tangy sauces. The added punch of Shan Chaat Masala will make it irresistible. Try out this unbeatable combo of Samosa Chaat today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Potato Filling:
Ingredients for Green Chutney:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, oil, salt, cumin seeds, and water and knead a soft dough. Cover with damp cloth and Rest for 15-20 mins.

2 .
In a bowl add potatoes, red chili powder, salt, black pepper powder, red chili flakes, cumin powder, green coriander, lemon juice, Shan Chaat Masala and mash well. Your potato filling is ready.

3 .
In a glass jar add coriander, mint leaves, salt, green chilies, cumin seeds, and water and blend well into a smooth paste, your green chutney is ready.

4 .
Take the prepared dough and divide it into 8 equal parts.

5 .
Make dough balls and roll them out into flat circles. Cut into half and make a triangle shape by binding with water. Add potato filling in the center and fold the dough into a triangular shape.

6 .
Deep fry the samosa until golden brown and crispy. Your samosa is ready.

7 .
In a bowl add samosa, white chickpeas, onion, tomatoes, yogurt, green chutney, pomegranate, sev, and Shan Chaat Masala.

8 .
Your Samosa Chaat is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سموسہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ،کھانے کا تیل، نمک، زیرہ اور پانی ڈال کر نرم آٹا گوندھ لیں اور گیلے کپڑے سے ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
پٹاٹو فلنگ بنانے کے لئیایک باؤل میں آلو، لال مرچ پاؤڈر، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، کٹی سرخ مرچیں، زیرہ پاؤڈر، ہرا دھنیا، لیموں کا رس اورشان چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح میش کریں۔ پٹاٹو فلنگ تیار ہے۔

3 .
سبز چٹنی بنانے کے لئے ایک شیشے کے جار میں دھنیا، پودینے کے پتے، نمک، ہری مرچ، زیرہ اور پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔ ہری چٹنی تیار ہے۔

4 .
اسمبلنگ کے لئے ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

5 .
اب ڈو کے پیڑے بنا کر بیل لیں اور تکون کی شکل میں کاٹ کر پانی سے جوڑ دیں۔اب اس کے درمیان تیار فلنگ رکھیں اور ڈو کو سموسے کی شکل میں فولڈ کر لیں۔

6 .
پھر سموسوں کو کو گولڈن براؤن اور کرسپی ہونے تک فرائی کرلیں۔

7 .
ایک باؤل میں سموسہ، سفید چنے، پیاز، ٹماٹر، دہی، سبز چٹنی، انار، سویا ں ڈال کر چاٹ مصالحہ چھڑکیں۔

8 .
مزیدار سموسہ چاٹ تیار ہے۔

Recipe Tips