Recipes

More

Crispy Chicken Burger Recipe

Crispy Chicken Burger Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    4

Crispy and Crunchy Chicken Burger is every burger lover's first choice. Make restaurant style Ultimate Crispy Chicken Burger with Shan Ginger Garlic Paste and cater your fast-food craving at home. Try out this simple yet perfect Crispy Chicken Burger Recipe and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for dipping batter:
Ingredients for Crispy chicken:
Ingredients for Hot Mayo Sauce:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add salt, red chili powder, cumin powder, coriander powder, black pepper, sugar, Shan Ginger Garlic Paste, lemon juice, mustard paste and chicken. Marinate for 45 minutes at room temperature or 2 hours in refrigerator.

2 .
In a bowl add flour, corn flour, baking powder, salt, white pepper, red chili powder, paprika powder, black pepper powder, Shan Ginger Garlic Paste, vinegar, hot sauce, milk and mix well. Your dipping batter is ready. Set aside.

3 .
Take marinated chicken piece, dip it in dipping batter, coat in flour, and dip in chilled water for 2 seconds and then coat in flour again.

4 .
Heat oil in deep frying pan and fry the coated chicken on medium flame until crispy and fully cooked. Your fried chicken is ready. Set aside.

5 .
In a bowl add mayo, hot sauce, mustard paste, lemon juice, red chili flakes, honey, salt, garlic, onion, jalapenos and mix well. Your Hot Mayo Sauce is ready. Refrigerate until used.

6 .
Toast the burger buns, drizzle some hot mayo sauce on the bottom and top bun. Top the bottom bun with pickled cucumbers and onions.

7 .
Place the fried chicken on top, drizzle hot mayo sauce and place the cheese slices. Top with tomatoes and lettuce leaves.

8 .
Place the top bun and gently press. Your Crispy Chicken Burger is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں نمک، لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ، چینی، ادرک لہسن کا پیسٹ، لیموں کا رس، مسٹرڈ پیسٹ اور چکن ڈال کراچھی طرح مکس کرکے پینتا لیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
ڈپنگ بیٹر کی تیاری کے لیے ایک باؤل میں میدہ، کارن فلار، بیکنگ پاؤڈر، نمک، سفید مرچ، لال مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، ادرک لہسن کا پیسٹ، سرکہ، ہاٹ سوس اور دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ ڈپنگ بیٹر تیار ہے۔

3 .
فرائیڈ چکن بنانے کے لئے میرینیٹ کئے ہوئے چکن پیس کو ڈپنگ بیٹر میں ڈبوئیں، میدے میں کوٹ کریں، اور ٹھنڈے پانی میں دو سیکنڈ تک ڈبوئیں اور پھرمیدہ میں دوبارہ کوٹ لیں۔

4 .
اب ایک فرائی پین میں کھانے کا تیل گرم کریں اور کوٹڈ چکن کو درمیانی آنچ پر کرسپی اور اچھی طرح پکنے تک فرائی کر لیں۔ فرائیڈ چکن تیار ہے۔

5 .
ہاٹ مایو سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، ہاٹ سوس، مسٹرڈ پیسٹ، لیموں کا رس،کٹی سر خ مرچیں، شہد، نمک، لہسن، پیاز اور جیلپینو ڈال کر اچھی طرح مکس کریں ہاٹ سوس تیار ہے۔

6 .
اسمبلنگ کے لئے برگر بنز کو ٹوسٹ کریں، نیچے اور اوپر والے بن پر ہاٹ مایو سوس لگائیں۔ اب نیچے والے بن پر اچاری کھیر ا اور پیاز رکھیں۔

7 .
پھر اس پرفرائیڈ چکن رکھ کر اس پر ہاٹ مایو سوس ڈالیں۔ اب اس پر چیز سلائس، ٹماٹر اور سلاد پتا رکھ کر بن کا اوپر والا حصہ رکھ دیں۔

8 .
مزیدار کرسپی چکن برگر تیار ہے۔

Recipe Tips