Imli Aloo Bukharay Ka Sharbat Recipe

  • VIEWS
    6573

Research Content

Learn how to make Imli Aloo Bukharay Ka Sharbat Recipe that will make your Iftar drinks menu tempting and refreshing. Try this homemade Imli Aloo Bukharay Ka Sharbat Recipe to beat the heat. Make and Store Ramzan Recipe and share your feedback with us.

Ingredients:
300g Prune
250g Tamarind
6 cups Sugar
4 cup Water
1 tsp Black salt

Directions:
Firstly, soak Prune and Tamarind in two separate bowls.
Then strain them and extract the seeds from them and grind the pulp.
In a pan add water and sugar and cook for 5 minutes.
Add grinded pulp in it, mix well and cook for 10 minutes on low flame.
Add black salt in it. Imli Aloo Bukhara sharbat is ready.
Let it cool and then store in bottles.
In a glass add two tablespoons of sharbat, water and ice cube.
Mix it well and your drink is ready.

اجزاء:
آلو بخارا 300گرام
املی 250گرام
پانی 4کپ
کالا نمک 1چائے کا چمچ

ترکیب:
ایک باؤل میں املی اور پانی ڈال کر ایک گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔
اب اس املی کی گھٹلیاں نکال دیں اور املی کا گودا سائیڈ پر رکھ دیں۔
پھر ایک باؤل میں آلو بخارا اور پانی ڈال کر ایک سے دو گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔
اب اس آلو بخارے کی بھی گھٹلیاں نکال دیں اور آلو بخارے کا گودا سائیڈپر رکھ دیں۔
پھر ایک بلینڈر میں املی کا گودا اور آلو بخارے کا گودا ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر لیں اور چھان لیں ۔
پھر ایک پین میں پانی اور چینی ڈال کر چینی حل ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں املی آلو بخارے کا مکسچر اور کالا نمک ڈال کر ہلکی آنچ پر دس منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اسے ٹھنڈا ہونے دیں ۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again