Ingredients:

  • Water ½ liter
  • Chicken (Boneless) 150g
  • Chicken bones 300g
  • Onions 10g
  • Carrots 25g
  • Garlic 5g
  • Cabbage 15g
  • Salt as per taste
  • Chinese Salt as per taste
  • Soy Sauce 1-½ tbsp
  • Chili Sauce 1 tsp
  • Vinegar 2 tbsp
  • Eggs 2 pieces
  • Corn Flour 6g
  • Green Onion 10g

Method:

Make Chicken Yakhni (Chicken Stock) by adding water, Chicken’s bones, Chicken boneless, Carrots, Onion and Garlic in a cooking pot. Boil only Chicken boneless or with Chicken’s bones. Make chicken boneless into small pieces. Add Chicken Yakhni, small pieces of chicken, carrots, cabbage, table salt, Chinese salt, soy sauce, chili sauce and vinegar in a pan and boil it for 2-3 minutes. Add and Mix eggs, Scallion, Corn flour Mixed in one cup of water. Now Hot & Sour Soup is ready to serve.

اجزاء

  • پانی ڈیڑھ لیٹر
  • چکن بون لس 150گرام
  • چکن کی ہڈیاں 300گرام
  • پیاز 10 گرام
  • گاجر 25 گرام
  • لہسن 5 گرام
  • بند گوبھی 15گرام
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • اجینو موٹو حسبِ ذائقہ
  • سویا سوس ڈیڑھ کھا نے کا چمچ
  • چلی سوس ایک چائے کا چمچ
  • سرکہ دو کھانے کے چمچ
  • انڈے 2 عدد
  • کارن فلور 6کھانے کے چمچ
  • ہرا پیا ز 10گرام

ترکیب

ایک برتن میں پانی لیں اور اس میں چکن کی ہڈیا ں ڈال لیں ۔اب اس میں پیاز،گاجر،لہسن ،چکن بون لس ڈال کر اُبال لیں اور چکن سٹوک بنا لیں ۔ اب چکن کو چھان کر اس کی یخنی الگ کر لیں ۔
چکن اب چکن بون لس کے ریشے کر لیں ۔ ایک پین میں چکن سٹوک ڈال دیں۔اب اس میں چکن کے ریشے ،گاجر ،بند گوبھی ،نمک ،اجینو موٹو،سویا سوس،چلی سو س اور سرکہ ڈال کر2 سے 3 منٹ کے لیے پکائیں ۔اُبل جانے پر اوپرسے جھاگ اُتار دیں ۔اب اس میں کچے انڈے پھینٹے ہوئے ،ہرا پیاز ڈال دیں ۔اور کارن فلور کو ایک کپ پانی میں ملا کر ڈال دیں ۔آپکا مزیدار ہوٹ اینڈ سار سوپ تیار ہے ۔

  
  

Chicken Hot & Corn Soup Recipe

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *