Recipes

More

Hot and Sour Chicken Macaroni Soup Recipe

Hot and Sour Chicken Macaroni Soup Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    4

Hot and Sour Chicken Macaroni Soup is here to warm your winters. Give this easy and pleasing treat to your taste buds and make this season joyful. Try out this Hot and Sour Chicken Macaroni Soup for your family and let us know how it turned out

 Ingredients

Ingredients for Chicken Stock:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water, and add chicken with and without bones, garlic cloves, black peppercorns, salt and bring it to a boil. Remove the scum. Boil for 30-40 mins. Remove the chicken and set aside.

2 .
Now strain the stock and shredded the chicken for soup

3 .
In a pot heat prepared chicken stock and add boiled and shredded chicken, salt, soy sauce, chili sauce, vinegar, chili garlic sauce, black pepper crushed and cook for a minute.

4 .
Now add cabbage, carrot and cook for 8-10 mins over low flame. Add egg whites and stir and cook continuously.

5 .
Add macaroni and cook for 2-3 mins. Add slurry and cook until desired consistency has reached. Add green onion and mix it well.

6 .
Now dish it out in a bowl. Garnish it with green onion and shredded chicken. Your Hot and Sour Chicken Macaroni Soup is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن یخنی بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں چکن ہڈیاں،بون لیس چکن،، لہسن کی جویں، کالی مرچ اور نمک ڈال کر ابال لیں۔اب جھاگ اتار کرتیس سے چالیس منٹ ابلنے دیں۔

2 .
اب یخنی کو چھان کر چکن کو باریک کاٹ لیں۔

3 .
ہاٹ اینڈ سا ر چکن میکرونی سوپ بنانے کے لئے ایک برتن میں تیار چکنیخنی کو گرم کرکے اس میں ابلا اور کٹا ہوا چکن، نمک، سویا سوس، چلی سوس، سرکہ، چلی گارلک سوس اور پسی ہوئی کالی مرچ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب ہلکی آنچ پر گوبھی اور گاجریں ڈال کر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔پھر اس میں انڈوں کی سفیدی ڈالتے ہوئے مکس کرتے جائیں۔

5 .
پھر اس میں میکرونی ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔اب اس میں سلری ڈال کر اپنی مرضی کے مطابق پکا لیں۔پھر اس میں ہرا پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
اب سوپ کو ایک پیالے میں نکال کر اس پر ہرے پیاز اور باریک کٹے ہوئے چکن سے گارنش کریں۔مزیدار ہاٹ اینڈ سار چکن میکرونی سوپ تیار ہے۔

Recipe Tips