Recipes

More

×

Hari Mirch Pakora Recipe (Kurkure Jhatpat Jugaar)

Hari Mirch Pakora Recipe (Kurkure Jhatpat Jugaar)

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Turn up the heat this iftar with #KurkureJhatpatJugaar 
Presenting Toofani Mirch Pakora! Coated with Toofani Kurkure crumbs, this jalapeno treat infused with a mouthwatering chicken dip will pack up a seriously 
karakaydaar, flavor filled punch. 100% Recommended to all our spice and mirch lovers! 

 Ingredients

Ingredients for Batter:
Ingredients for stuffing:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add gram flour, salt, red chili powder, turmeric powder, coriander crushed, cumin powder and water. Whisk well until no lumps remain. Keep aside. Your batter is ready. Set aside.

2 .
In a pan, heat oil. Add chicken mince and ginger garlic paste and cook until the chicken changes its color.

3 .
Add achari masala and yogurt and cook until water dries out. Add lemon juice, yogurt and cook until chicken is fully done. Take off the flame and keep aside.

4 .
Blend the Kurkure Toofani Mirch in a chopper until crumbed. Keep aside.

5 .
Slit the green chilies and deseed them. Now, stuff them with prepared chicken.

6 .
Coat in flour and then dip in besan batter and coat with the crumbed Kurkure Toofani Mirch.

7 .
Deep fry in oil until crispy.

8 .
Your Toofani Mirch Pakora is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیٹربنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، دھنیا پسا ہوا، زیرہ پاؤڈر اور پانی ڈال کر اچھی طرحمکس کر یں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔طرف رکھیں۔بیٹر تیار ہے۔

2 .
فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن کا قیمہ اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر چکن کو رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں اچاری مصالحہ اور ر دہی ڈال کر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔ پھر اس میں لیموں کا رس اور دہی ڈال کر اچھی طرح پکنے تک پکائیں اور چولہا بند کر دیں۔

4 .
سٹفنگ کے لئے کُرکُرے طوفانی مرچ کو ایک چوپر میں اچھی طرح بلینڈ کر لیں۔

5 .
اب ہری مرچوں کو کاٹ کر ان کے بیج نکال دیں اور اس میں تیار کیا ہوا چکن بھر دیں۔

6 .
پھر ان کو میدہ میں کوٹ کر کے اس پر بیٹر لگائیں اورچوپ کئے ہوئے کُرکُروں میں دوبارہ کوٹ کریں۔

7 .
اب ان کو کرسپی ہونے تک فرائی کر لیں۔

8 .
مزیدار طوفانی مرچ پکوڑا تیار ہے۔

Recipe Tips