Homemade easy Haray Bharay Kabab recipe to try. Looks great and tastes wonderful. This easy Haray Bharay Kabab recipe is loved by the kids and adults. Give it a try and do share your feedback. ...
Read More
Homemade easy Haray Bharay Kabab recipe to try. Looks great and tastes wonderful. This easy Haray Bharay Kabab recipe is loved by the kids and adults. Give it a try and do share your feedback.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1/2 kg Green Peas (Boiled & Dried)
  • 1 cup Onion (chopped)
  • 1/4 cup Coriander
  • 2 tbsp Cashew nut powder
  • 2 tbsp Rice powder
  • 2 tbsp Gram flour
  • Salt to taste
  • 2-3 Green chilies
  • 1 tbsp Ginger garlic paste
  • Waster as required
  • 1 tsp White pepper
  • 1/4 tsp Black pepper
  • Oil as required
  • Direction:
  • -Boil the peas and let them dry. Then chop the peas in a chopper.
  • -In a pan add oil, ginger garlic paste and green chilies, saute for a minute.
  • -Add onion and cook for a minute.
  • -Add peas paste and cook for 2 minutes. Let it cook now.
  • -In a bowl add peas mixture, cashew nuts powder, rice powder, gram flour, white pepper, black pepper and coriander. Mix it well.
  • -Shape a kebab and roll it in bread crumbs. You can freeze kebab in a bag for 2-3 months.
  • -Shallow fry on a medium heat until brown.
  • -Serve with chutney or ketchup.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

1 hour

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
مٹر(ابلے،خشک) آدھا کلو
پیاز چوپڈ 1کپ
دھنیا چوپڈ 1چوتھائی کپ
کاجو پاؤڈر 2کھانے کے چمچ
چاول کا آٹا 2کھانے کے چمچ
بیسن 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
ہری مرچ چوپڈ 2-3
ادرک لہسن 1چائے کا چمچ
پانی حسبِ ضرورت
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
کالی مرچ 1چوتھائی چائے کا چمچ
کھانے کا تیل حسبِ ضرورت

ترکیب:
مٹروں کو ابال کر خشک کر لیں اور اچھی طرح پیس لیں۔
ایک برتن میں کھانے کا تیل، ادرک لہسن پیسٹ ،ہری مرچ اور پیاز ڈال کر ایک منٹ کے لئے پکائیں۔
اب پسے ہوئے مٹر ڈال کر دو منٹ کے لئے پکائیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔
ایک باؤل میں مٹروں کا مکسچر ، کاجوپاؤڈر، چاول کا آٹا ، بیسن، سفید مرچ، کالی مرچ اور دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں ۔
تھوڑاسا پانی ڈالیں اور اچھی طرح مکس کر لیں۔
اب کباب کی شکل میں رول کریں اور بریڈ کرمز لگائیں۔
آپ کبابز کو 2 سے3مہینے کے لئے فریز بھی کر سکتے ہیں۔
ایک پین میں تیل ڈالیں اور درمیانی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔
کیچپ اور چٹنی کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

1 گھنٹہ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *