Learn how to make Rabri at home with a Twist. Add Gulkand for a unique texture in this Gulkand Rabri Recipe. Make this Gulkan Rabri Recipe & Enjoy it. ...
Read More
Learn how to make Rabri at home with a Twist. Add Gulkand for a unique texture in this Gulkand Rabri Recipe. Make this Gulkan Rabri Recipe & Enjoy it.
Less Content
  • Ingredients:
  • 5 Cups Milk
  • 1/2 Cup Sugar
  • 2 tbsp. Gulkand
  • 5-6 Saffron
  • Rose essence few drops
  • Red food color
  • Direction:
  • in a pan heat milk, bring it to boil and cook until reduce half. Keep stirring continuously.
  • Add sugar and mix it until sugar dissolve.
  • Add gulkand and saffron(mix with 1 tbsp. milk) then cook until thickens.
  • Add rose essence and food color. Turn off the flame.
  • Chill for at least 2 hours.
  • Garnish with pistachio and almonds.

Preparation Time:

5 minutes

Cooking Time:

30-35 minutes

Serve:

4 persons

اجزاء:
دودھ 5کپ
چینی آدھا کپ
گل قند 2کھانے کے چمچ
زعفران 5-6عدد
روز ایسنز کچھ قطرے
ریڈ فوڈ کلر حسبِ ضرورت(آپشنل)

ترکیب:
ایک پین میں دودھ گرم کر یں اور اچھی طرح ابلنے دیں۔
اب اس میں چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
پھر اس میں گل قند اور زعفران ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں روز ایسنز اور فوڈ کلر ڈال کر چولہا بند کر کے 2گھنٹے کے لئے ٹھنڈا ہونے دیں۔
پستہ کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

5 منٹ

پکانے کا وقت :

30-35 منٹ

افراد :

افراد 4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *