• Ingredients for Gulab Jamnun:

  • 500 gm Khoya
  • 50 gm Maida
  • ½ Egg
  • 2 cup water
  • 2 cup sugar
  • 2 cardamoms
  • 1 and half liter oil
  • Instructions for Gulab Jamnun:
  • 1. Take a pan
  • 2. Add 2 cup water
  • 3. Add sugar and cook it
  • 4. Now add cardamom and cook for 5-10 minutes
  • 5. Now take a bowl, add khoya and mash it
  • 6. Add Maida, Baking powder, ½ egg and mix it well with your hands
  • 7. Now make Gulab jaman of this
  • 8. Now add oil in a pan and heat it lightly, add gulab jamon in this oil
  • 9. Fry these until they turn into light brown
  • 10. Now garnish with cardamom and dip these gulab jamons into surag syrup for 2 hours
  • Your yummy gulab jamons are ready to serve

    Preparation Time: 3 hours

  • cooking Time: 30 Minutes
  • serve: 4 people

گلاب جامن اجزاء
کھویا پانچ سو گرام
میدہ پچاس گرام
بیکنگ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
انڈا آدھا انڈا
پانی دو کپ
چینی دو کپ
الائچی دو عدد
کھانے کا تیل ڈیڑھ لیٹر

گلاب جامن ترکیب
۔ایک پین میں پانی لیں اوراس میں چینی اور الائچی ڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک ہلکی آنچ پر پکا لیں ۔
۔اب ایک باؤل میں کھویا ڈال کر باریک کرلیں اور اس میں میدہ ،بیکنگ پاؤڈراور انڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور گوندھ لیں ۔
۔اب اس کوگول گول شکل کے گلاب جامن بنا لیں ۔
۔اب ایک پین میں کھانے کے تیل کو گرم کرلیں لیں اوراس میں تیار شدہ گلاب جامن ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک فرائی کرلیں ۔
۔اب گلاب جامن کو تیار شدہ شیرے میں ڈال کر دو سے تین گھنٹے رکھ دیں ۔
۔آپکے مزیدار گلاب جامن تیار ہیں ۔

تیار ئی کا وقت: 3گھنٹے

پکانے کا وقت تیس منٹ
افراد: چار

Gulab Jamun Recipe

  1. Hey

    Thanks for amazing article on Gulab Jamun Recipe I really don’t like much sweet
    That is why its my first try I hope everything will go fine Hahah !, Is there any
    issue if I use persian saffron in this recipe ? If YES ! then how much please tell
    me the quantity also I want to make twist in it that is why asking

    Thanks

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *