This grilled eggplant roll ups filled with creamy cheese filling and topped with marinara sauce are the perfect balance of spices. Healthy yet scrumptious grilled eggplant roll ups are a must to have this weekend. Do give this recipe a try and share your feedback with us. ...
Read More
This grilled eggplant roll ups filled with creamy cheese filling and topped with marinara sauce are the perfect balance of spices. Healthy yet scrumptious grilled eggplant roll ups are a must to have this weekend. Do give this recipe a try and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 4 Eggplants
  • Ingredients for marinara sauce:
  • 2 cups Tomato (puree)
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 1 tbsp Red chili flakes
  • 1 tbsp Basil (fresh)
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp Black pepper powder
  • 1 tbsp Italian seasoning
  • 2 tbsp Oil
  • 1/4 cup Ketchup
  • Ingredients for cheese filling:
  • 1/2 cup Parmesan cheese
  • 1/2 cup Cheddar cheese
  • 1/2 cup Mozzarella cheese
  • Salt to taste
  • 1/2 tsp White pepper
  • 1/2 cup Cream
  • 1/2 tbsp Oregano (crushed)
  • Directions for marinara sauce:
  • In a pan heat oil and sauté garlic in it for a minute.
  • Then add tomato puree, chili flakes, salt, black pepper, Italian seasoning and ketchup.
  • Cook on medium low flame for 10 to 15 minutes or until you reach your desired consistency.
  • Direction for cheese filling:
  • In a bowl a cream, parmesan, cheddar, mozzarella, salt, white pepper and oregano.
  • Mix all these things well and your cheese filling is ready.
  • Assembling:
  • Cut eggplants and grill them for 3 minutes each side.
  • Then take eggplant fill in the cheese mixture and make rollups.
  • Now take a baking dish spread marinara sauce then place eggplant rollups.
  • Now bake it for 10 to 12 minutes on 180 degrees and serve hot.

Preparation Time:

15-20 minutes

Cooking Time:

30-35 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
بینگن 4عدد
میری نارا سوس بنانے کے اجزاء:
پسے ہوئے ٹماٹر 2کپ
لہسن 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
بیزل 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
اٹالین سیزننگ 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
کیچپ 1چوتھائی کپ
چیز فلنگ بنانے کے اجزاء:
پامیزن چیز آدھا کپ
چیڈر چیز آدھا کپ
موزریلا چیز آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
سفید مرچ آدھا چائے کا چمچ
کریم آدھا کپ
اوریگانو آدھا کھانے کا چمچ

میری نارا سوس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔
اب اس میں پسے ہوئے ٹماٹر، کٹی لال مرچ، نمک، کالی مرچ، اٹالین سیزننگ اور کیچپ ڈال کر درمیانی ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔
چیز فلنگ بنانے کی ترکیب:
ایک باؤل میں کریم، پامیزن، چیڈر، موزریلا چیز نمک، سفید مرچ اور اوریگانو ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں، چیز فلنگ تیار ہے۔
اسمبلنگ:
بینگنوں کوکاٹ کر دونوں طرف سے تین منٹ کے لئے گرِل کر لیں۔
اب بینگنوں میں تیار کیا ہوا چیزمکسچر ڈالیں اور رول بنا لیں۔
پھر ایک بیکنگ ڈِش میں میری نارا سوسپھیلائیں اور اس پر بینگن رول رکھیں۔
اب ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر دس سے بارہ منٹ بیک کر لیں۔

تیاری کا وقت :

15-20 منٹ

پکانے کا وقت :

30-35 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *