Recipes

More

Golgappa Recipe | How To Make Golgappa Recipe At Home

Golgappa Recipe | How To Make Golgappa Recipe At Home

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Research Content

Golgappa Recipe: Everyone's favorite Golgappa Recipe is here to try out at home now. Learn how to make Golgappa with Khata and Chutney recipes step by step. Make it and Enjoy this Khati, Meethi and Crispy Recipe.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add semolina, all-purpose flour, salt, water as required and knead dough for 4 to 5 minutes. Covers with wet cloth for half an hour then again knead for 2 more minutes.

2 .
Divide the dough into two halves; roll out the dough into a thin sheet.

3 .
Cut small circles out of it with the help of a cutter.

4 .
In a pan heat oil and fry the dough circles on medium low flame until light brown.

5 .
In a pan add tamarind pulp, red chili powder, black salt, cumin powder, citric acid, carom seeds and water. Bring it to boil for 2 to 3 minutes and set aside to cool down.

6 .
In a pan add dates, jaggery, chaat masala, salt, cumin powder, water as required and mix it well. Cook until you get a smooth texture and set aside to cool down.

7 .
In small glasses pour khata pani. Take fried dough, add filling, mint chutney, meethi chutney in it and garnish with mint leaf. Place them on top of glass and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں سوجی، میدہ، نمک اور پانی ڈال کر چار سے پانچ منٹ ڈو گوندھ لیں۔اب ڈوپر گیلا کپڑا ڈال کر آدھے گھنٹے کے لئے رکھ دیں اور دو منٹ اور گوندھ لیں۔

2 .
پھر ڈو کو دو برابر حصوں میں کاٹ لیں ۔

3 .
پھر ڈوکے پیڑا بنا کر بیل لیں اور کٹر کی مدد سے گول کاٹ لیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں گول گپوں کو درمیانی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔

5 .
ایک پین میں املی، لال مر چ پاؤڈر، کالا نمک، ذیرہ پاؤڈر، ٹاٹری، اجوائن اور پانی ڈال کر دو سے تین منٹ کے لئے ابال لیں اور ٹھنڈا ہونے کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
ایک پین میں کھجوریں، گڑ، چاٹ مصالحہ، نمک، ذیرہ پاؤڈر اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس۔

7 .
چھوٹے گلاسوں میں کھٹا پانی ڈالیں۔اب فرائی کیے ہوئے گول گپوں میں فلنگ، پودینہ چٹنی اور میٹھی چٹنی ڈالیں۔مزیدار گول گپے تیار ہیں۔

Recipe Tips