Gola Kabab Pulao: Already stressed out? Try out Easiest and simple yet perfect Gola Kabab Pulao Recipe for a boring Monday. ...
Read More
Gola Kabab Pulao: Already stressed out? Try out Easiest and simple yet perfect Gola Kabab Pulao Recipe for a boring Monday.
Less Content
  • Ingredients for Gola Kabab:
  • 800g Chicken mince
  • Salt to taste
  • 1/2 cup onion (chopped)
  • 1 tbsp Red chili powder
  • 1 tbsp Cumin powder
  • 1 tbsp Coriander powder
  • 1 tsp Garam masala powder
  • 1 tsp Turmeric powder
  • 2 tbsp Coriander (chopped)
  • 2 tbsp Mint (chopped)
  • 1 tbsp Green chilies (chopped)
  • 1 tbsp Ginger garlic paste
  • Ingredients for pulao:
  • 800g Rice (boiled)
  • 1/2 cup Oil
  • 1 cup Onion (sliced)
  • 1/2 cup Yogurt
  • 1/4 cup Tomatoes (chopped)
  • 2 Green chilies
  • 1 tbsp Ginger garlic paste
  • 1 tbsp Mint (chopped)
  • 1 tbsp Coriander (fresh chopped)
  • Salt to taste
  • 1 tsp Coriander powder
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 tsp Red chili powder
  • 1 tsp Garam masala powder
  • 1 tsp Cumin seeds
  • Directions for gola kabab:
  • In a bowl add mince, salt, red chili powder, cumin powder, coriander powder, garam masala powder, turmeric, coriander, mint, green chilies and onion.
  • Mix all these ingredients well. Take skewers and thread kabab mince on it and make round kabab.
  • In a frying pan heat oil and cook kabab for 5 to 10 minutes or until fully cooked. Set aside.
  • Directions for pulao:
  • In a pan heat oil, add onion, cumin seeds, green chilies, ginger garlic paste, and cook until light brown.
  • Then add yogurt, tomatoes, mint, coriander, salt, red chili powder, garam masala, cumin powder, coriander powder and cook for 4 to 5 minutes.
  • Add cooked kabab in it and mix. Then add soaked rice, water and let it simmer on low heat for 10 to 15 minutes until rice are completely cooked.
  • Serve hot with raita and enjoy.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

30 minutes

Serve:

4-5 persons

گولا کباب کے اجزاء:
چکن قیمہ 800گرام
نمک حسبِ ذائقہ
پیاز آدھا کپ
لال مرچ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1کھانے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ہلدی پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیا 2کھانے کے چمچ
پودینہ 2کھانے کے چمچ
سبز مرچیں 1کھانے کاچمچ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
پلاؤ کے اجزاء:
ابلے ہوئے چاول 800گرام
کھانے کا تیل آدھا کپ
پیاز 1کپ
دہی آدھا کپ
ٹماٹر 1چوتھائی کپ
سبز مرچیں 2عدد
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
پودینہ 1کھانے کا چمچ
تازہ دھنیا 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ذیرہ 1چائے کا چمچ

گولا کباب ترکیب: ایک باؤل میں قیمہ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، ہلدی، دھنیا، پودینہ، سبز مرچیں اور پیاز ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کریں۔ اب سیخوں پر تیار کیا ہوا قیمہ لگائیں اور گو ل کباب بنا لیں۔ پھر ایک فرائی پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے کبابوں کو پانچ سے دس منٹ کے لئے اچھی طرح پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔ پلاؤ بنانے کی ترکیب: ایک پین میں کھانے کا تیل اس میں پیاز، ذیرہ، سبز مرچیں اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک اچھی طرح پکا لیں۔ اب اس میں دہی، ٹماٹر، پودینہ، دھنیا، نمک، لال مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ، ذیر ہ پاؤڈر اور دھنیا پاؤڈر ڈال کر چار سے پانچ منٹ اچھی طرح پکائیں۔ پھر اس میں پکے ہوئے کباب ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں بھگوئے ہوئے چاول اور پانی ڈال کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں اور چاول اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔ مزیدار گولا کباب پلاؤ ریسپی تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

30 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *