Ingredients for Gajrella

  • Carrot 200g
  • Milk 1 ltr
  • Sugar 300g
  • Boiled Rice 1 cup
  • Small Cardamom 6pcs
  • Water 1 cup
  • Cashew 20g
  • Pistachio 20g

Method for Gajrella

In a pot take water and boil it and place it aside. To make gajrella take a pot and add milk 1 ltr and place it on a stove. Now add water 1 cup, carrot 200g and sugar 300g. Now add boiled rice in it and add cardamom 6pcs, Cashew 20g and Pistachio 20g and cook for 20-25 minutes till milk change its color. Keep checking during the cooking process and cook till it gets thick. Your tasty gajrella is ready.

گجریلا
اجزاء
گاجر 200گرام
دودھ ایک لیٹر
چینی 300گرام
اُبلے ہوئے چاول ایک کپ
چھوٹی اِلائچی 6 عدد
پانی ایک کپ
کاجو 20گرام
پستہ 20 گرام

ترکیب
ایک برتن میں پانی ڈال کر چاول اُبال لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں ۔گجریلا بنانے کے لیے ایک برتن میں ایک لیٹر دودھ ڈال کر چولہے پر رکھ دیں ۔اب ایک کپ پانی ،200گرام گاجر،300گرام چینی ڈا لیں ۔اب اس میں اُبلے ہوئے چاول ڈال دیں اس میں 6 عدد اِلائچی،کاجو20گرام ،پِستہ20 گرام ڈال کر20سے25 مِنٹ تک پکائیںیہاں تک کہ دودھ اپنا رنگ تبدیل کر لے ۔اسی دوران چیک کرتے رہیں او ر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔آپکا مزیدار گجریلا تیار ہے ۔

  
  

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *