Recipes

More

Gajrela Recipe

Gajrela Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    3

How can we miss eating gajrela in winter? So, we are bringing an irresistible gajrela recipe which will satisfy your sweet tooth. Make it little fancy by garnishing it with chocolate ganache. Give try to this creamy delicious Gajrela recipe and share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Take carrots and grate them with help of a grater. Set aside.

2 .
Then boil milk in a pan add carrots, socked rice and cook on a low flame for 15 minutes. Keep stirring, then cover and cook for 30 mints on medium low flame.

3 .
Then add the green cardamom powder and sugar and let it cook for 15 minutes more.

4 .
Now when the carrot softens, add in khoya, almonds, pistachios and mix in everything together. Take it out in dish and let it chill before serving.

5 .
For chocolate ganache in a double boiler add chocolate, butter and stir continuously. Then add cream and mix it well until smooth. Your chocolate ganache is ready, let it chill before using.

6 .
Drizzle chocolate ganache on gajarela, garnish with almonds and pistachio.

7 .
Your delicious gajarela is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گاجروں کو چھیل کر کدو کش کر لیں۔

2 .
اب ایک پین میں دودھ ابال کر اس میں گاجریں اور بھگوئے ہوئے چاول ڈال کر ہلکی آنچ پر پندرہ منٹ تک پکائیں اور مسلسل چمچ ہلاتے رہیں۔پھر درمیانی آنچ پر ڈھک کر تیس منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں سبز الائچی پاؤڈر اور چینی ڈال کر پندرہ منٹ تک پکائیں۔

4 .
جب گاجریں نرم ہوجائیں تو اس میں کھویا، بادام اور پستہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، سرو کرنے سے پہلے ٹھنڈا کر لیں۔

5 .
چوکلیٹ گناش بنانے کے لئے ایک ڈبل بوائلر میں چوکلیٹ اور مکھن ڈال کرمسلسل چمچ سے مکس کرتے جائیں۔پھر اس میں کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، چوکلیٹ گناش تیار ہے۔

6 .
گجریلے پر چوکلیٹ گناش ڈال کر بادام اور پستہ چھڑک دیں۔

7 .
مزیدار گجریلا ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips