Now you can make Gajar Ka Murabba Recipe at home. Very easy and quick recipe. Try out and let us know how do you feel about this. ...
Read More
Now you can make Gajar Ka Murabba Recipe at home. Very easy and quick recipe. Try out and let us know how do you feel about this.
Less Content
  • Ingredients
  • 1 kg Carrot
  • 1/2 kg Sugar
  • 2 cups Water
  • 1 tbsp Lemon Juice
  • 2-3 Green Cardamom
  • Direction
  • Peel and cut the carrots into 2 pieces.
  • prick the carrots with the fork.
  • cooking the carrot in the boiling water for 8-10 minutes and let them out in the bowl let them cool a bit and add sugar and mix it well, after that refrigerate for 5-6 hours.
  • now cook it on a medium low flame until sugar dissolves.
  • add lemon juice and green cardamom.
  • now cook until sugar syrup thickness.
  • let it cool down and store in an air tight jar.
  • can be stored upto 6-8 months.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

30-35 minutes

اجزاء:
گاجر 1کلو
چینی آدھا کلو
پانی 2کپ
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
سبز الائچی 2-3عدد

ترکیب:
گاجروں کو چھیل کر دو حصوں میں کا ٹ لیں۔
اب گاجروں کو کانٹے سے نشان لگا لیں۔ پھر ابلے ہوئے پانی میں گاجروں کو 08-10 منٹ کے لئے ابال کر ایک باؤل میں ڈال کر ٹھنڈی ہونے دیں اور تھوڑی سی چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے 5
-6گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔ اب گاجروں کو درمیانی ہلکی آنچ پر چینی مکس ہونے تک پکنے دیں۔
پھر لیموں کا رس، سبز الائچی ڈالیں اور چینی خشک ہونے تک پکائیں۔
اب اسے ٹھنڈا ہونے دیں اور ہوا بندبرتن میں رکھ دیں۔
آپ تیار کئے ہوئے گا جر کے مربہ کو 06-08مہینے تک رکھ سکتے ہیں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

30-35 منٹ

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *