Recipes

More

Fried Chicken Legs

Fried Chicken Legs

Research Content

Fried Chicken Recipe in Urdu & English

Fried Chicken recipe is a dish which consists of pieces of chicken (mostly broiler) which are covered in a crispy batter and then deep fried in oil. Chicken Fried recipe is eaten all over the world with great delight especially at Iftar during Ramadan as it is easy and quick to prepare.  Fried Chicken Legs recipe is a crispy, delectable dish that is adored by adults and children alike. Usually, it is classified as a fast food item but the ingredients used for its marinating are nutrition rich and its preparation technique makes it highly nourishing and tasty to munch through. There are many other fast food recipes like crispy chicken flatbread pizza, chicken kachori and Dhaka chicken. The crispy chicken fried  legs get their amazing taste from its marinating process in which dry garlic powder, salt, red chilies, black pepper, coriander, cumin, wheat flour, and corn flour. To get the perfectly awesome taste and aroma Fried Chicken legs recipe, it is necessary to keep in marinated for 4 to 6 hours, prior to the deep frying process. Fried Chicken Legs recipe can be served with French fries, coleslaw, mustard sauce, hot sauce, ketchup or anything you like. To learn the art of preparing this delightful dish, you need to follow Sooperchef where you can follow a step by step video guide for perfection and download the complete recipe and preparation method in Urdu.

Ingredients for Fried Chicken Legs


- Chicken Legs 6 legs
- Maida 1 cup
- Ginger Garlic Paste 1 tbsp
- Lemon Juice 2 tbsp
- Eggs 2
- Salt as per taste
- Red Chili Crushed 1 tbsp
- Chili Sauce 1 tbsp
- Black Pepper Powder 1 tbsp
- Paprika Powder 1 tbsp
- Garlic Paste 1 tbsp

Cooking Method of Chicken Fried Legs


1- In a bowl, place the cuts on legs, then add ginger garlic paste, lemon juice and mix it well.
2- Now, keep in the refrigerator for an hour.
3- In another bowl, add eggs, salt, garlic powder (1/2 tbsp), red chili crushed (1/2 tbsp), chili sauce, black pepper powder (1/2 tbsp) and mix it well.
4- In another bowl, add maida, salt, red chili crushed (1/2 tbsp), paprika powder, black pepper powder (1/2 tbsp), garlic powder (1/2 tbsp) and mix it well.
5- Now, cover chicken legs with maida mixture, then egg mixture and the maida mixture again.
6- Now, deep fry until golden brown in the cooking oil.
Your tasty Fried Chicken Legs now ready to serve.
Cooking time: 1 hour
Serve: 3

اجزاء چکن لیگز چھ عدد میدہ ایک کپ ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کاچمچ لیموں کا رس دو کھانے کے چمچ انڈے دو عدد نمک حسبِ ذائقہ لال مر چ کُٹی ہوئی ایک کھانے کا چمچ چلی سوس ٰٓایک کھانے کا چمچ کالی مر چ پاؤڈ ر ایک کھانے کا چمچ پیپریکا پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ لہسن پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ ترکیب ۔ایک برتن میں چکن لیگز لیں اور اس پر چھری سے گہرے کٹ لگا لیں ۔ ۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور لیموں کا رس ڈا ل کر ملا لیں اور ایک گھنٹے کے لیے فریج میں رکھ دیں ۔ ۔اب ایک برتن میں انڈے لیں اور اس میں نمک،لہسن پاؤڈر (آدھا کھانے کا چمچ)،لال مر چ کُٹی ہوئی (آدھا کھانے کا چمچ)،چلی سوس اور کالی مرچ کُٹی ہوئی (آدھا کھانے کا چمچ)ڈال کر ملالیں ۔ ۔اب ایک برتن میں میدہ لیں اور اس میں نمک،لال مرچ کُٹی ہوئی (آدھا کھانے کا چمچ)،پیپریکا پاؤڈر ،کالی مرچ پاؤڈر (آدھا کھانے کا چمچ)اورلہسن پاؤڈر (آدھا کھانے کا چمچ)ڈال کر ملالیں ۔ ۔اب تیار کیے ہوئے چکن لیگز لیں اس پر تیار کیا ہوا میدہ لگا کر انڈے کے پیسٹ میں ڈِپ کریں اور دوبارہ تیار شدہ میدہ لگا کر گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں ۔ آپکے مزیدار فرائیڈ چکن لیگز تیار ہیں ۔ پکانے کا وقت : ایک گھنٹہ افراد : تین

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More