Flatbread Pepperoni Pizza Recipe

  • VIEWS
    348

Research Content

Flatbread pepperoni pizza prepared with K&N’s pepperoni is your weekend treat. A light snack for your ultimate cravings. Do give this flatbread pepperoni pizza recipe a try and share your feedback with us.

Flatbread Pepperoni Pizza Recipe
Ingredients for dough:
All-purpose flour 3 cups
Salt 1 tsp
Olive oil 2 tbsp
Yogurt 2 tbsp
Yeast 1 tbsp
Sugar 1 tbsp
Warm water as required (for kneading)
Ingredients for topping:
K&N’s Pepperoni 588g
Onion 1/2 cup (thin sliced)
Mozzarella cheese (shredded) 1/2 cup
Cheddar cheese (shredded) 1/4 cup
Yellow capsicum (sliced) 1/2 cup
Pizza sauce 1 cup
Basil leaves as required
Oregano dried for sprinkle
Red chili flakes for sprinkle
Directions for dough:
1. In a large bowl, combine flour, salt, oil, yogurt, yeast, sugar and mix well until all ingredients are well combined.
2. Gradually add water and mix it well and knead until smooth for 3 to 4 minutes, add more flour if the dough is sticky. Make sure your dough is smooth in texture.
4. Divide dough into 3 or 4 pieces and then roll each piece into thin oval shape.
5. Move the dough to baking tray and prick the surface with help of a fork. Preheat your oven.
Assembling:
1. Prepare K&N’s pepperoni as per the instructions on the pack.
2. Spread pizza sauce evenly on your pizza dough.
3. Cover it with onion slices, capsicum, mozzarella cheese and cheddar cheese.
4. Lastly top it with prepared K&N’s pepperoni and basil leaves.
5. Sprinkle oregano and red chili flakes on top before putting in oven.
6. Transfer the pizzas in your preheated oven and bake at 180°C for 10 to 15 minutes or until your cheese melts and crust in light brown.
7. Remove from oven, cut your pizza in rectangular pieces and serve.
Preparation time: 15 minutes
Cooking time: 15 to 20 minutes
Serving: 2-3

فلیٹ بریڈ پیپرونی پیزا ریسپی
میدہ 3کپ
نمک 1چائے کا چمچ
زیتون کا تیل 2کھانے کے چمچ
دہی 2کھانے کے چمچ
خمیر 1کھانے کا چمچ
چینی 1کھانے کا چمچ
گرم پانی ڈو گوندھنے کے لئے
ٹوپنگ کے اجزاء:
K&N’s Pepperoni 588گرام
پیاز آدھا کپ
کٹی ہوئی موزریلا چیز آدھا کپ
چیڈر چیز 1چوتھائی کپ
پیلی شملا مرچ آدھا کپ
پیزا سوس 1کپ
بیزل کے پتے حسبِ ضرورت
خشک اوریگانو حسب ضرورت
کٹی لال مرچ چھڑکنے کے لئے
ڈو بنانے کی ترکیب:
ایک بڑے باؤل میں میدہ، نمک، کھانے کا تیل، دہی، خمیر اور چینی ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرلیں۔
اب اس میں تھوڑا تھوڑا کرکے پانی ڈال کر مکس کرلیں اور تین سے چارمنٹ اچھی طرح ڈوگوندھ لیں۔
اب ڈو کو تین یا چار برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑا بنا لیں اور پھربیضوی کی شکل میں بیل لیں۔
پھر ڈو کو بیکنگ ٹرے میں رکھ کر کانٹے سے نشان لگائیں اور اوون کو گرم کر لیں۔
اسمبلنگ:
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N’s pepperoniتیار کر لیں۔
اب اس ڈو پر اچھی طرح پیزا سوس پھیلا دیں۔
پھر اس پر پیاز سلائس، شملا مرچ، موزریلا چیز، چیڈر چیز اور K&N’s pepperoniرکھ دیں۔
اب اس پر اوریگانو اور کٹی لال مرچیں چھڑک دیں۔
پھر پہلے سے گرم اوون میں پیزا کو ایک سو اسی کے ٹمپریچر پر دس سے پندرہ منٹ یا لائٹ براؤن ہونے تک بیک کرلیں۔
مزیدار فلیٹ بریڈ پیزا تیار ہے۔
تیاری کا وقت: 15منٹ
پکانے کا وقت: 15-20منٹ
افراد: 2-3

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again