How to Make Fish Potato Kabab Recipe

Ingredients
  • Boneless Fish (Bhetki) 300g
  • Potato 300g
  • Egg 4 pieces
  • Salt as per taste
  • Lemon Juice 1 tbsp
  • Corn Flour 2 tbsp
  • Cooking Oil as per taste
  • Black Pepper Crushed 1 tsp
  • Red Chili Crushed 1 tsp
  • Cumin Powder 1 tsp
  • Cheese 50 g
  • Green Chili 2 pieces
  • Green Coriander 1 tbsp
  • Maida Flour 1 cup
  • Breadcrumbs as needed
Method
1- In a cooking pot, add water, salt, potatoes and boil it then mash it.
2- In a bowl, add fish pieces, salt, lemon juice, corn flour and mix it. After that, keep it in the refrigerator for 15-20 minutes.
3- In a cooking pan, add cooking oil and marinated fish. Now, fry it until light brown and then chop this fried fish.
4- In a bowl, add and mix mashed potatoes, chopped fried fish, egg 1piece, salt, black pepper crushed, red chili crushed, cumin powder, cheese, green chili, green coriander. After that, make kabab of this mixture.
5- Now, firstly cover the kabab with maida flour, then with egg and at last with breadcrumbs. Deep fry it until golden brown.
Your tasty Fish and Potato Kabab now ready to serve.

Other Popular Pakistani Recipes: Mutton Kunna | Sindhi Baryani | Kashmiri Pulao | Shahi Kheer | Spicy Tawa Fish | Mutton Mundi | Beef Haleem | Chicken Nihari | Mutton Rogan Josh | Fish ka Salan | Kari Pakora | Chicken Karhai | Mutton Chatpata | Chicken Kofta | Bombay Biryani | Chicken Handi

اجزاء

  • آلو 300گرام
  • مچھلی بون لیس(بیکٹی ) 300گرام
  • کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
  • نمک حسبِ ذائقہ
  • لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ
  • کارن فلور دو کھانے کے چمچ
  • کالی مرچ کُٹی ہوئی ایک چا ئے کا چمچ
  • لال مرچ پسی ہوئی ایک چائے کا چمچ
  • زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ
  • پنیر 50گرام
  • ہری مرچ دوعدد
  • ہرا دھنیا ایک کھانے کا چمچ
  • میدہ ایک کپ
  • انڈا چار عدد
  • بریڈ کرم حسبِ ضرورت

ترکیب
ایک برتن میں پانی لیں اس میں نمک اور آلو ڈال کر اُبال لیں ۔اب ایک اوربرتن میں مچھلی لیں اس میں نمک،لیموں کا رس اور کارن فلور ڈال کراچھی طرح ملا لیں اور پندرہ سے بیس منٹ فریج میں رکھ دیں ۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اور اس میں تیار کی ہوئی مچھلی کو لائٹ براؤن ہونے تک فرائی کریں اور چوپ کرکے چھوٹے چھوٹے ٹکڑے بنا لیں لیں ۔اب ایک برتن میں اُبلے ہوئے آلو کو کدو کش کر لیں اس میں فرائی شدہ چوپ کی ہوئی مچھلی ،انڈا ایک عدد،نمک،کالی مرچ کُٹی ہوئی ،لال مرچ کُٹی ہوئی ،زیرہ پاؤڈر ،پنیز،ہری مر چ اور ہرا دھنیا ڈا ل کراچھی طرح ملا ئیں اوراس کے کباب بنا لیں ۔تیار شدہ کباب پرپہلے میدہ ،انڈاپھر بریڈ کر م لگا کرگرم تیل میں گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں ۔آپکے مزیدار آلو اور مچھلی کے کباب تیار ہیں ۔

  

Fish Potato Kabab Recipe

  1. Pingback: unlock laptop bios
  2. Pingback: GVK BIO

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *