Recipes

More

Fish Biryani | How to Make Easy Fish Biryani at Home

Fish Biryani | How to Make Easy Fish Biryani at Home

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    3

Research Content

Fish Biryani: Amazing Fish Biryani and its succulent taste is treat itself. Give it a try and share your experience with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a tray place fish sprinkle carom seeds and salt on it and set aside for at least 30 minutes and wash it off.

2 .
In a bowl add yogurt, red chili powder, turmeric, garam masala, salt, lemon juice, oil, ginger garlic paste and mix it well. Marinate fish in this mixture for 1 to 2 hours.

3 .
Then shallow fry the fish for 5 to 6 minutes.

4 .
In a pan heat oil, add onion and cook until translucent. Then add ginger garlic paste, tomatoes, whole spices and cook until tomatoes are fully done.

5 .
Then add yogurt and cook it fir 4 to 5 minutes more, your biryani masala is ready.

6 .
Add fish in it, cover the lid and cook for 3 to 4 minutes.

7 .
In a pot add water, when water starts boiling add rice, star anise, black peppercorns, salt, cinnamon stick, black cardamom, bay leaf and oil. Cook until rice are 80% done. Then strain and set aside.

8 .
In a pan add fish masala, then layer it with rice, repeat the layer of fish masala and rice. Sprinkle fried onion, tomatoes, coriander, mint and food color on top.

9 .
Cover and let it simmer on low flame for 8 to 10 minutes.

10 .
Your tasty Fish Biryani is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں مچھلی ڈال کر اس پر نمک اور اجوائن چھڑک دیں اور تیس منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں دہی، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی، گرم مصالحہ، نمک، لیموں کا رس، کھانے کا تیل اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔پھر مچھلی کو اس مکسچر میں ایک سے دو گھنٹے میرینیٹ کر لیں۔

3 .
پھر مچھلی کو پانچ سے چھ منٹ فرائی کر لیں۔

4 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈالیں اور بھون لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ، ٹماٹر اور ثابت مصالحے ڈال کر اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں دہی ڈال کر چار سے پانچ منٹ اور پکائیں، بریانی مصالحہ تیار ہے۔

6 .
اب اس مصالحے میں مچھلی ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر تین سے چار منٹ پکائیں۔

7 .
ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو اس میں چاول، بادیان، ثابت کالی مرچ، نمک، دارچینی، کالی الائچی، کڑی پتا اور کھانے کا تیل ڈال کر اسی فیصد چاول پکنے تک پکائیں اور چھان کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
ایک برتن میں فِش مصالحہکی تہہ لگائیں،چاولوں کی تہہ لگائیں اور پھر فِش مصالحہ اور چاولوں کی تہہ لگائیں۔اب اس پر تلا ہوا پیاز، ٹماٹر، دھنیا، پودینہ اور کھانے کا رنگ چھڑک دیں۔

9 .
پھر ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔

10 .
مزیدار فِش بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips