Recipes

More

Falsa Juice Recipe

Falsa Juice Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    5
  • SERVING
    4

Unlock the secrets of storing Falsay Ka Sharbat  and indulge in the ultimate summer refreshing drink! Discover expert tips to preserve the flavors of Falsa Juice, ensuring a vibrant and revitalizing experience. Elevate your summer with the tantalizing goodness of Falsay, the perfect companion for beating the heat

 Ingredients

Ingredients for fresh falsa sharbat:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add falsa, water, sugar, black salt and ice cubes, shake it well. Now strain it from the strainer and serve with ice.

2 .
In a pan add water and falsa, boil it until it the falsa gets soft, and set aside to cool down.

3 .
Now put this in a jug blend it and strain it.

4 .
Now in a pan add water and sugar, when the sugar melts add falsa pulp, and cook it for 5-6 minutes.

5 .
Now add black salt and purple food color. Cook it until it gets thick in consistency

6 .
Your make and freeze falsay ka sharbat is ready.Note: You can store it for up to 1 month.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
تازہ فالسہ شربت بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں فالسہ، پانی، چینی، کالا نمک اور بڑف ڈال کر اچھی طرح ہلائیں۔ اب اسے چھاننی سے چھان کربرف کے ساتھ سرو کریں۔

2 .
میک اینڈ سٹور فالسہ جوس بنانے کے لئے ایک پین میں پانی اور فالسہ ڈال کر نرم ہونے تک ابال لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
اب اسے ایک جگ میں ڈال کر بلینڈ کر لیں۔

4 .
پھر ایک پین میں پانی اور چینی ڈالیں جب چینی پگھل جائے تو اس میں فالسے کا گودا ڈال کر پانچ سے چھ منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں کالا نمک اور جامنی فوڈ کلر ڈال کر گاڑھا ہونے تک پکائیں۔

6 .
فالسہ جوس تیار ہے۔نوٹ: ایک مہینے تک سٹور کر سکتے ہیں۔

Recipe Tips