Recipes

More

Crispy Fried Chicken With Arabian Rice

Crispy Fried Chicken With Arabian Rice

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Crispy Fried Chicken served with Arabian Rice is an ideal combination for your weekend meal. Try it and make it even more special with Coca-Cola!

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Put chicken Leg and thigh pieces on a board and prick holes in them with a fork.

2 .
Transfer them in a bowl and add salt, black pepper powder, paprika powder, red chili powder, white pepper powder, hot sauce, vinegar, mustard paste and coat the chicken well. Marinate it for 30-40 minutes.

3 .
In a bowl add all-purpose flour, corn flour, baking powder, garlic powder and salt. Mix well and set aside.

4 .
In another bowl add chilled water, cold milk, red chili powder and salt. Mix well and set aside.

5 .
In a bowl add chili garlic sauce, salt, hot sauce, lemon juice and chili sauce. Mix well and set aside.

6 .
Now take marinated leg and thigh pieces and coat them properly in coating mixture. Now dip them in cold batter and then coat them again properly in coating mixture.

7 .
Heat oil in a deep-frying pan and fry your chicken pieces for 3-4 minutes. Strain, take off the flame and set aside for 5 minutes.

8 .
Fry the chicken pieces again for 5-6 minutes or until completely cooked and set aside.

9 .
In a pot, add oil, black peppercorns, cloves, white pepper powder, garam masala powder, salt and cook for 2-3 minutes. Now add water, chicken stock, rice and cook until 85% water is evaporated.

10 .
Add yellow food color on the rice and cover with lid. Cook on low flame for 10-15 minutes. Now remove the lid, give your rice a good mix and your rice is ready.

11 .
Serve with Crispy chicken pieces.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن میرینیشن بنانے کے لئےچکن پیسیز میں کانٹے کی مدد سے سوراخ کر لیں۔

2 .
ا ب ایک باؤل میں چکن، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، سفید مرچ پاؤڈر، ہاٹ سوس، سرکہ اور مسٹرڈ پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں اور تیس سے چالیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

3 .
ایک باؤل میں میدہ، کارن فلار، بیکنگ پاؤڈر، لہسن پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

4 .
کولڈ بیٹر بنانے کے لئے ایک باؤل میں ٹھنڈا پانی، ٹھنڈا دودھ، لال مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

5 .
سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں چِلی گارلک سوس، نمک، ہاٹ سوس، لیموں کا رس اور چِلی سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
کرسپی چکن بنانے کے لئے چکن پیسیز لے کر ان کو کوٹنگ مکسچر میں اچھی طرح کوٹ کر لیں۔اب اس پر کولڈ بیٹر لگائیں اور دوبارہ کوٹنگ مکسچر میں کوٹ کر لیں۔

7 .
پھر ایک فرائی پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے چکن پیسیز کو تین سے چار منٹ فرائی کر لیں اور پانچ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

8 .
اب چکن پیسیز کو دوبارہ سے پانچ سے چھ منٹ یا اچھی طرح پکنے تک فرائی کر لیں۔

9 .
عریبین رائس بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل، ثابت کالی مرچیں، لونگ، سفید مرچ پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر اور نمک ڈا ل کر دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں پانی , چکن یخنی اور چاول ڈا ل کر پانی پچاسی فیصد خشک ہونے تک پکائیں۔

10 .
اب اس پر پیلا کھانے کا رنگ ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔پھر ڈھکن اتار کر چاولوں کو اچھی طرح مکس کرلیں۔

11 .
مزیدار کرسپی چکن وِدعریبین رائس ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips