Recipes

More

Chicken Kachori With Lacha Pakora Recipe (Ramzan Special Recipes)

Chicken Kachori With Lacha Pakora Recipe (Ramzan Special Recipes)

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    6

Presenting you Ultimate Ramzan combo of Chicken Kachori with Lacha Pakora. Serve this mouth-watering meal with Coca-Cola and spice up your Iftar.
Ramzan ka maza barhay, Coca-Cola khulay tou dil khulay!

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, ghee, water and knead a smooth dough. Grease with oil and cover it with cloth. Let it rest for 10-15 minutes.

2 .
Take the dough, cut into 2 halves. Take one half and turn it into ball shape. Roll it down into sheet with the help of rolling pin.

3 .
Now spread the ghee in the middle, sprinkle flour on it and fold the sheet into half. Sprinkle flour again and fold into half again. Repeat the same process and fold it into box shape. Roll the folded sheet down with the help of rolling pin into square shape and cut into 8 equal parts. Set them aside.

4 .
In a pan heat oil and add ginger garlic paste. Cook for a minute. Now add onion and cook until translucent. Now add salt, red chili flakes, black pepper powder, cumin powder, turmeric powder, coriander powder. red chili powder, green chilies and mix well. Now add chicken and cook for 2-3 minutes. Take off flame and set aside.

5 .
Take prepared dough piece and brush water on the edges. Place the chicken filling in middle and give it a fold like kachori.

6 .
Heat oil in a deep pan and deep fry the prepared kachori on medium low flame until light golden and crispy. Take off flame and your Chicken Kachori is ready.

7 .
In a bowl add potatoes, gram flour, red chili powder, salt, corn flour, turmeric powder, black pepper powder, water and mix well.

8 .
Heat oil in a pan and take the prepared mixture on the palm of your hand. Deep fry it on medium low flame until light golden and crispy. Take off flame.

9 .
Your Lacha Pakora is ready. Serve it with Chicken Kachori.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، گھی اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔ اب ڈو کو آئل سے گریس کرکے کپڑے سے ڈھک کر دس منٹ رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو دو برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنائیں اور بیلنے سے شیٹ کی شکل میں بیل لیں۔

3 .
پھر اس شیٹ کو گھی لگائیں اور میدہ چھڑک کر فولڈ کر لیں۔ا ب دوبارہ میدہ چھڑک کر فولڈ کر یں۔پھر اسی عمل کو دوبارہ دہرائیں اور باکس کی شکل میں فولڈ کر لیں۔اب فولڈ کی ہوئی شیٹ کو بیلنے کی مدد سے چوکور کی شکل میں رول کر لیں اور آٹھ برابر حصوں میں کاٹ لیں۔

4 .
چکن فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔اب اس میں پیاز ڈال کر تھوڑا سا پکائیں۔پھر اس میں نمک، کٹی لال مرچیں، کالی مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر اور سبز مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں چکن ڈال کر دو سے تین منٹ پکاکر چولہا بند کر دیں۔

5 .
چکن کچوری بنانے کے لئے تیار کی ہوئی ڈو کاپیس لے کر اس کے کناروں پر برش سے پانی لگائیں۔اب اس کے درمیان چکن فلنگ رکھیں اور کچوری کی شکل میں فولڈ کر لیں۔

6 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے تیار کی ہوئی کچوریوں کو ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں اور چولہا بند کردیں۔چکن کچوری تیار ہے۔

7 .
لچھا پکوڑا بنانے کے لئے ایک باؤل میں آلو، بیسن، لال مرچ پاؤڈر، نمک، کارن فلار، ہلدی پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

8 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرلیں اور پکوڑا مکسچر کو ہاتھوں میں لے کر ہلکی آنچ پر لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں اور چولہا بند کر دیں۔

9 .
مزیدار لچھا پکوڑا تیار ہے۔کچوری کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More