Recipes

More

Chicken Cheese Paratha Recipe

Chicken Cheese Paratha Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    4

Bringing you a delicious Chicken Cheese Paratha to accompany you in your breakfast. This cheesy chicken filled Paratha will make your morning joyful. Try out this Chicken Cheese stuffed Paratha and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan add oil and onion saute until translucent then add ginger garlic paste and cook for 1-2 minutes. Add chicken and cook for 2 minutes.

2 .
Then add salt, cumin powder, chaat masala, red chili flakes and mix it well. Now add capsicum, coriander, green chilies and cook for 2-3 minutes. Your chicken mixture is ready.

3 .
In a bowl add flour and salt, mix well. Now add water and knead a smooth dough. Let is rest for 20 minutes.

4 .
Transfer dough on board and divide into 4 equal parts and make small dough balls.

5 .
Take one ball and flatten with the help of your palm and then roll it into a disc shape.

6 .
Transfer it on a preheated pan and cook for 3-4 minutes from both sides.

7 .
Spread chicken mixture in triangle shape. Add cheese and fold the paratha in triangle shape.

8 .
Heat oil on pan and fry paratha from both sides until light golden.

9 .
Tasty Chicken Cheese Paratha is ready and serve with ketchup.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن مکسچر بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز اور ادرک لہسن پیسٹ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔اب اس میں چکن ڈال کر دو منٹ پکائیں۔

2 .
اب اس میں نمک، ذیرہ پاؤڈر، چاٹ مصالحہ اور کٹی لال مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔پھر اس میں شملا مرچ، دھنیا اور سبز مرچیں ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔چکن مکسچر تیار ہے۔

3 .
پراٹھا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں اور بیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
اب ڈو کو چار برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑ ے بنا لیں۔

5 .
پھر پیڑوں کو روٹی کی شکل میں بیل لیں۔

6 .
اب روٹی کو پہلے سے گرم توے پر دونوں سائیڈوں سے تین سے چار منٹ پکائیں۔

7 .
پھر اس پر تکون کی شکل میں چکن مکسچر پھیلائیں اور چیز رکھ کر پراٹھے کو تکون کی شکل فولڈ کر لیں۔

8 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے پراٹھے کو دونوں سائیڈوں سے لائٹ گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔

9 .
مزیدار چکن چیز پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips