Recipes

More

Bun Parotta With Omelette Recipe (Sehri Recipe)

Bun Parotta With Omelette Recipe (Sehri Recipe)

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    2

Want to try something unique for Sehri and Breakfast? This Bun Parotta Recipe is here to treat you. Serve it with Omelette and have a wholesome meal for yourself. Try out this Bun Parotta Recipe and do share your feedback with us.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add flour, egg, salt, sugar and mix well. Gradually add milk until all the well incorporated. Knead for 15 minutes or until the dough is soft and stretchy.

2 .
Add 1 tbsp of oil on top of dough to prevent it from drying. Cover the bowl with damp cloth. Rest the dough for minimum 2 and maximum 5 hours.

3 .
Now cut the dough in 4 halves. Make the balls and add 2 tbsp of oil on the dough balls. Rest them for another 30 minutes with damp cloth.

4 .
Now take a dough ball and flatten it with rolling pin as thin as possible in a large circle sheet. Apply oil on the sheet.

5 .
Fold the dough vertically and roll it sidewise. Turn the dough sideways to make it spiraled and about 3 inches in height.

6 .
Gently flatten the dough using your palms into a 4-inch circle.

7 .
Add some oil on the griddle, place the gently flattened parotta and cook each side on medium high flame for 2 minutes. Take off flame and set aside. Take off flame and tap on the side of the parotta to fluff it up and to resemble a bun.

8 .
In a bowl add eggs, salt, black pepper powder, red chili flakes, mixed herbs, milk and whisk until well combined.

9 .
Now heat oil in a pan, add chopped onion, tomatoes, red and green capsicum, green onion and saute for 2-3 minutes. Add egg mixture, scramble and cook over medium low flame until fully cooked.

10 .
Sprinkle green onion on top and serve with bun parotta.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، انڈہ، نمک اور چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اب تھوڑا تھوڑا کرکے دودھ ڈالیں اور پندرہ منٹ ڈو گوندھ لیں۔

2 .
پھر ڈو کوایک کھانے کا چمچ کھانے کا تیل لگائیں اور گیلے کپڑے سے دو سے پانچ گھنٹے ڈھک کر رکھ دیں۔

3 .
اب ڈو کو چار حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر دو کھانے کے چمچ کھانے کا تیل لگائیں اور دوبارہ گیلے کپڑے سے تیس منٹ ڈھک کر رکھ دیں۔

4 .
پھر پیڑوں کو بیلنے کی مدد سے گول شیٹ کی شکل میں بیل لیں اور کھانے کا تیل لگائیں۔

5 .
اب لمبائی میں رول کرکے پیڑے بنا لیں۔

6 .
پھر ہاتھوں سے ڈو کےپیڑوں کو گول شکل میں چار انچ تک بیل لیں۔

7 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے پروٹا رکھ کر ہر سائیڈ کو دو منٹ پکائیں اور چولہا بند کر دیں۔

8 .
آملیٹ بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، مکس ہربزاور دودھ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

9 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز، ٹماٹر، سرخ شملا مرچ، سبز شملا مرچ اور سبز پیاز ڈال کردو سے تین منٹ پکائیں۔پھر اس میں انڈوں کو مکسچر ڈال کر ہلکی آنچ پر اسکرمبلڈ ایگ بنا لیں۔

10 .
اب اس پر سبز پیاز چھڑک کر بن پروٹا کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips