Recipes

More

×

Egyptian Qatayef Recipe | Eid Dessert Recipes

Egyptian Qatayef Recipe | Eid Dessert Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    3

Egyptian Qatayef is an Arabian dessert perfect to serve on the occasion of Eid ul Fitr. This sweet dumpling is filled with a creamy and nutty mixture, making it even tastier. Try out this Egyptian Qatayef this Eid and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients for Qatayef:
Ingredients for Walnut Filling:
Ingredients for Cream Filling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a grinder add semolina and grind for 1 minute.

2 .
Now add flour, sugar, yeast, baking powder, baking soda, water and mix well forming a thick runny mixture. Cover with cling film and let it rest for 10 minutes.

3 .
Pour the mixture on a preheated pan and make medium sized pan cakes. Cook each side until golden in color and fully cooked. Set aside.

4 .
In a bowl add walnuts, sugar, cinnamon powder, desiccated coconut, butter and mix well. Set aside.

5 .
In a pan heat milk and add butter, corn flour, stir and cook until thick in consistency. Add sugar and vanilla essence and cook until creamy in texture.

6 .
Let it cool at room temperature and refrigerate for 1 hour. Your cream filling is ready.

7 .
Take the prepared pancakes and fill them with walnut filling. Fold in half and close the edges with hands.

8 .
Now deep fry them for a minute. Transfer them into sugar syrup and soak for a minute.

9 .
Now take another qatayef and fold them into half. Fill the cream filling in center and serve.

10 .
Your Egyptian Qatayef is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
قطائف بنانے کے لئے ایک گرینڈر میں سوجی ڈال کر ایک منٹ گرینڈ کر لیں۔

2 .
اب اس میں میدہ، چینی، خمیر، بیکنگ پاؤڈر، بیکنگ سوڈا اورپانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔کلنگ فلم سے ڈھک کر دس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر پہلے سے گرم پین پر مکسچر ڈالیں اور درمیانے سائز کے پین کیک بنالیں۔اب ہر طرف سے اچھی طرح گولڈن ہونے تک پکا لیں۔

4 .
اخروٹ فلنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں اخروٹ، چینی، دار چینی کا پاؤڈر، ناریل اورمکھن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
کریم فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں دودھ اور مکھن گرم کرکے اس میں کارن فلار ڈال کر ہلائیں اور گاڑھا ہونے تک پکائیں۔اب اس میں چینی اور ونیلا ایسنس ڈال کر کریمی ہونے تک پکائیں۔

6 .
اب اسے ایک گھنٹہ فریج میں رکھ دیں۔کریم فلنگ تیار ہے۔

7 .
اسمبلنگ کے لئے تیار پین کیکس میں اخروٹ فلنگ بھردیں اور کناروں کو ہاتھوں سے فولڈ کر دیں۔

8 .
اب انہیں ایک منٹ کے لیے ڈیپ فرائی کرلیں اور شوگر سیرپ میں ایک منٹ بھگو دیں۔

9 .
پھر ایک دوسرا قطائف لے کر اسے بھی فولڈ کر لیں اور اس میں کریم فلنگ بھر دیں۔

10 .
مزیدار قطائف تیار ہے۔

Recipe Tips