Recipes

More

Eggplant Curry Recipe

Eggplant Curry Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

Eggplant Curry is a unique and amazing vegetable recipe perfect for lunch and dinner. This healthy and scrumptious recipe is a fine combination of vegetable and Curry Masala. Try out this Eggplant Curry today and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Eggplants:
Ingredients for Curry:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Cut eggplants into 4 pieces. Sprinkle some salt and rest until releases water. Deep fry the eggplants for 2 minutes.

2 .
Now, in a pot add water, onion, garlic, ginger, cumin, coriander seeds, coriander leaves and boil for 20 minutes over medium-low flame by covering with lid.

3 .
Take off the lid and add tomatoes and cook for another 5-7 minutes or until the tomatoes are soft.

4 .
Then using a hand blender blend into smooth curry. Add oil and cook until oil separates. Add salt, red chili powder and turmeric and cook for 2-3 minutes over medium flame. Add water if the gravy sticks to the base.

5 .
Lastly add fried egg plants, green chilies, cherry tomatoes. Give it a good mix. Cover with lid and let simmer on low flame for 5-7 minutes. Take off the lid. Mix well. Mix in garam masala.

6 .
Eggplant Curry is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بینگن کو چار ٹکڑوں میں کاٹ کر ان پر تھوڑا سا نمک چھڑکیں اور پانی چھوڑنے تک رکھ دیں۔اب بینگن کو دو منٹ تک فرائی کرلیں۔

2 .
پھر ایک برتن میں پانی، پیاز، لہسن، ادرک، زیرہ،سوکھا دھنیا اور ہرا دھنیا ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر بیس منٹ ابلنے دیں۔

3 .
اب ڈھکن اتار کر ٹماٹر ڈالیں اور مزید پانچ سے ساتمنٹ یا ٹماٹرنرم ہونے تک پکائیں۔

4 .
پھر ہینڈ بلینڈر کا استعمال کرتے ہوئے اچھی طرح بلینڈ کرلیں۔اب اس میں کھانے کا تیل ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں نمک، لال مرچ پاؤڈر اور ہلدی ڈال کر درمیانی آنچ پر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب آخر میں تلے ہوئیبینگن، ہری مرچیں اورچیری ٹماٹر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر پانچ سے سات منٹ دم پر رکھ دیں۔چولہا بند کرکے اس میں گرم مصالحہ ڈالیں اور اچھی طرح مکس کر لیں۔

6 .
بینگن کڑی تیار ہے۔

Recipe Tips