Eggplant and Meatballs: Fine combination of Eggplant meatballs is surely a best recipe to try out this week. Give try to this different Eggplant and Meatballs Recipe and share your feedback with us. ...
Read More
Eggplant and Meatballs: Fine combination of Eggplant meatballs is surely a best recipe to try out this week. Give try to this different Eggplant and Meatballs Recipe and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1/2 kg Chicken mince
  • 1/2 kg Egg plants
  • 1/2 cup Olive oil
  • 1 tbsp Garlic paste
  • 1 cup Tomato puree
  • 1 Green capsicum (sliced)
  • 1 Red capsicum (sliced)
  • Salt to taste
  • 2 tsp Black pepper crushed
  • 1/2 cup Onion (chopped)
  • 1 tsp Paprika (dried)
  • 1 tsp Red chili flakes
  • 1/2 tsp Oregano (dried)
  • 1/2 tsp Parsley (dried)
  • 1/2 tsp Basil (dried)
  • Directions:
  • Cut eggplants in to round shapes and marinate in salt, one teaspoon pepper and olive oil for one hour.
  • Fry eggplants from both sides until golden brown.
  • In a bowl add chicken mince, onion, 1 teaspoon black pepper, paprika, red chili flakes, paprika, oregano, parsley, basil and garlic paste.
  • Mix all these ingredients well and make small balls and keep them in fridge for half hour.
  • Take a round oven friendly glass bowl, pour tomato puree in base, sprinkle salt and pepper.
  • and make a circle of eggplants and meat balls.
  • Garnish them with red and green capsicum. Bake in a preheated oven at 200 degree for 20 minutes.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

40 minutes

Serve:

5 persons

اجزاء:
چکن قیمہ آدھا کلو
بینگن آدھا کلو
زیتون کا تیل آدھا کپ
لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
پسے ہوئے ٹماٹر 1کپ
لال شملا مرچ 1کپ
سبز شملا مرچ 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی کالی مرچ 2چائے کے چمچ
پیاز آدھا کپ
خشک پیپریکا 1چائے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1چائے کا چمچ
اوریگانو آدھا چائے کا چمچ
پارسلی آدھا چائے کا چمچ
بیزل آدھا چائے کا چمچ

ترکیب:
بینگنوں کو درمیان سے گول شکل میں کاٹ کر نمک اور زیتون کے تیل میں ایک گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں۔
اب بینگنوں کو دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔
پھر ایک باؤل میں چکن قیمہ، پیاز، کالی مرچ، پیپریکا، کٹی لال مرچ، اوریگانو، پارسلی، بیزل اور لہسن پیسٹ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کرکے چھوٹے چھوٹے کوفتیبنا کر آدھے گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
اب ایک گول شیشے کا باؤل لیں اور اس کی تہہ میں پسے ہوئے ٹماٹرکی پیسٹ پھیلا لیں۔
پھر اس پر نمک اور کالی مرچ چھڑک دیں۔
آخر میں تیار کئے ہوئے بینگن اور کوفتے ڈِش میں لگا دیں۔
پھر لال اور سبز شملا مر کے ساتھ گارنش کر کے 200کے ٹمپریچر پر بیس منٹ کے لئے بیک کر لیں۔

تیاری کا وقت :

20 منٹ

پکانے کا وقت :

40 منٹ

افراد :

افراد 5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *