Recipes

More

Eggplant and Meatballs Recipe

Eggplant and Meatballs Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Research Content

Eggplant and Meatballs: Fine combination of Eggplant meatballs is surely a best recipe to try out this week. Give try to this different Eggplant and Meatballs Recipe and share your feedback with us.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Cut eggplants in to round shapes and marinate in salt, one teaspoon pepper and olive oil for one hour.

2 .
Fry eggplants from both sides until golden brown.

3 .
In a bowl add chicken mince, onion, 1 teaspoon black pepper, paprika, red chili flakes, paprika, oregano, parsley, basil and garlic paste. Mix all these ingredients well.

4 .
Now make small balls with mixture and keep them in fridge for half hour.

5 .
Take a round oven friendly glass bowl, pour tomato puree in base, sprinkle salt, pepper and make a circle of eggplants and meat balls. Garnish them with red and green capsicum.

6 .
Bake in a preheated oven at 200 degree for 20 minutes.

7 .
Tasty Eggplant and Meatballs Recipe is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بینگنوں کو درمیان سے گول شکل میں کاٹ کر نمک اور زیتون کے تیل میں ایک گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں۔

2 .
اب بینگنوں کو دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں چکن قیمہ، پیاز، کالی مرچ، پیپریکا، کٹی لال مرچ، اوریگانو، پارسلی، بیزل اور لہسن پیسٹ ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کر لیں۔

4 .
اب اس مکسچر سے چھوٹی چھوٹی گول بالز بنا لیں اور آدھے گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔

5 .
اب ایک گول شیشے کا باؤل لیں اور اس کی تہہ میں پسے ہوئے ٹماٹرکی پیسٹ پھیلا لیں۔پھر اس پر نمک اور کالی مرچ چھڑک دیں۔آخر میں تیار کئے ہوئے بینگن اور کوفتے ڈِش میں لگا دیں۔پھرسرخ اور سبز شملا مر چ کے ساتھ گارنش کر یں۔

6 .
اب دس سو کے درجہ حرارت پر بیس منٹ کے لئے بیک کر لیں۔

7 .
مزیدار ایگ پلانٹ اینڈ میٹ بالز ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips