Recipes

More

Egg Korma Recipe with Creamy White Sauce

Egg Korma Recipe with Creamy White Sauce

  • PREP TIME
    35
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Looking for a unique and flavorful recipe to spice up your Sehri? Try this Egg Korma Recipe with Creamy White Sauce! This dish is rich, satisfying, and packed with protein, making it the perfect way to start your day during the holy month of Ramadan. 

 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until translucent. Add cumin seeds, garlic, green chilies and cook for a few seconds.

2 .
Take the boiled eggs and place crisscross cuts on them. Set aside.

3 .
Add yogurt, white pepper powder, salt, garam masala powder and mix it well. Remove the pot from the stove and blend this mixture into a puree.

4 .
In a pot heat oil and black cardamom, green cardamom, cinnamon sticks and cook for a few seconds.

5 .
Add the blended mixture and cook for 1-2 mins. Add water, cream and cook for 3-4 mins.

6 .
Add boiled eggs and give it a good mix. Add garam masala powder and cook for a few seconds.

7 .
Lastly add green chilies, green coriander and mix it well. Add butter and cook until butter melts.

8 .
Dish it out, garnish it with green chilies, green coriander and serve. Your Egg White Korma is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر کچھ دیر تک پکائیں۔اب اس میں زیرہ، لہسن اور ہری مرچیں ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں ابلے ہوئے انڈے ڈال کر ان پر کراس کٹس لگائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر اس میں دہی، سفید مرچ پاؤڈر، نمک اورگرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب چولہے سے برتن کو ہٹا دیں اور اس مکسچر کو بلینڈ کر کے پیوری بنا لیں۔

4 .
اب ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں کالی الائچی، ہری الائچی اور دار چینی اسٹکس ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں بلینڈ کیا ہوا مکسچر ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔اب اس میں پانی ڈال کر کریم ڈالیں اور تین سے چار منٹ تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں ابلے ہوئے انڈے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ پھر اس میں گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔

7 .
پھر آخر میں ہری مرچ اورہرا دھنیا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں مکھن ڈال کر مکھن پگھلنے تک پکائیں۔

8 .
ہری مرچ، ہرا دھنیا سے گارنش کرکے سرو کریں۔کریمی ایگ وائٹ قورمہ تیار ہے۔

Recipe Tips