Coming up with a great notion to Biryani. Try out this pleasing to taste buds Easy Egg Biryani Recipe. Save this recipe on your list of Ramzan Recipes. This Easy Egg Biryani is tempting even your Kids will love this. Make it, Enjoy it and don't forget to share your experie ...
Read More
Coming up with a great notion to Biryani. Try out this pleasing to taste buds Easy Egg Biryani Recipe. Save this recipe on your list of Ramzan Recipes. This Easy Egg Biryani is tempting even your Kids will love this. Make it, Enjoy it and don't forget to share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 10 Eggs boiled
  • 1 Onion sliced
  • 1 & 1/2 cup Tomato puree
  • 4 Green chilies
  • 2 Tomato sliced
  • 1 cup Oil
  • 2 bunch Mintv 10g Ginger julienne
  • 1 tbsp Ginger Garlic paste
  • 2 Lemons
  • 1/2 bunch Coriander leaves
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Cumin seeds
  • 1 & 1/2 tbsp Red chili powder
  • 1 tsp Cumin powder
  • 1 tsp Coriander powder
  • 10g Whole spices
  • 1 tsp Food coloring yellow
  • 15g Tamarind
  • 1/2 cup Yogurt
  • 1kg Basmati Rice
  • Directions:
  • -In a pan heat oil and add onion, cumin seeds and cook until light brown.
  • -Then add ginger garlic paste, tomato puree and green chilies in it.
  • -Add salt, red chili powder, whole spices, tamarind, cumin powder and coriander powder. Then add boiled eggs and mix well.
  • -Make garnish of sliced tomatoes, ginger, green chilies, lemons slices, chopped coriander and chopped mint. Add half of it in pan and keep half aside.
  • -In a separate pan add water equal to rice, oil salt, cumin seed and bring to boil.
  • -After water starts boiling add rice and cook on medium flame.
  • -When water reduce add egg mixture and remaining garnish in it.
  • -In milk dissolve food color and add it in rice.
  • -Cover it for 18 to 15 minutes on low flame.
  • -Anda Masala Biryani is ready to serve.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

25 minutes

Serve:

6 persons

اجزاء:
ابلے ہوئے انڈے 10عدد
پیاز 1عدد
پسے ہوئے ٹماٹر 1اور آدھا کپ
ہری مرچیں 4عدد
کٹے ہوئے ٹماٹر 2عدد
کھانے کا تیل 1کپ
پودینے کی گھٹلی 2عدد
ادرک باریک کٹا ہوا 10گرام
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
لیموں 2عدد
دھنیے کے پتے آدھی گھٹلی
نمک حسبِ ذائقہ
ذیرہ 1کھانے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1اور آدھا کھانے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ثابت مصالحہ 10گرام
پیلا رنگ 1چائے کا چمچ
املی 15گرام
دہی آدھا کپ
باسمتی چاول 1کلو

ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز اور ذیرہ ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک پکائیں۔
اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ، پسے ہوئے ٹماٹر، ہری مرچیں، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ثابت گرم مصالحہ، تیز پتا، املی، دھنیا پاؤڈر اور دہی ڈال کر دو سے تین منٹ کے لئے پکائیں۔
پھر اس میں ابلے ہوئے انڈے، لیموں، ٹماٹر، ادرک، سبز مرچیں، براؤن پیاز، دھنیا اور پودینہ ڈال کر تھوڑی دیرمکس کرکے ڈھکن سے ڈھانپ کر دو سے تین منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔
اب ایک پین میں پانی، کھانے کا تیل،نمک، لیموں،ٹماٹر، دھنیا، ادرک،پودینہ اور چاول ڈال کر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔ پھر اس پر تیار کیا ہوا انڈوں کا مصالحہ، پیلا رنگ، لیموں، ٹماٹر، دھنیا، ادرک اور پودینہ ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر بارہ سے پندرہ منٹ کے لئے دم پر رکھ دیں۔
مزیدار ایگ بریانی تیار ہے۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

25 منٹ

افراد :

افراد 6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *