Dahi Ke Kabab, an amazing vegetarian recipe to try out on special occassions. Give Dahi ke Kabab recipe a try and make your Sunday a funday. ...
Read More
Dahi Ke Kabab, an amazing vegetarian recipe to try out on special occassions. Give Dahi ke Kabab recipe a try and make your Sunday a funday.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1 cup Yogurt
  • 2/3 cup Cottage cheese
  • 3 tbsp Cheddar cheese
  • 1/4 cup Onion (chopped)
  • 3 tbsp Gram flour
  • 2 tbsp Green coriander
  • 2 tbsp Green chilies
  • 1/2 tsp Garam masala powder
  • 1/2 tsp Cumin powder
  • 1/2 tsp Sugar
  • 1 pinch Cardamom powder
  • Salt to taste
  • Bread crumbs for coating
  • Directions:
  • Add one kg yogurt in a muslin cloth, close it tightly and hung it overnight or for 6 to 8 hours to remove all the access water from it.
  • Take a bowl add curd, cottage cheese, cheese, onion, gram flour, green coriander, chilies, garam masala powder, cumin powder, sugar, cardamom powder and salt.
  • Mix all the ingredients properly and make kababs.
  • Coat them with bread crumbs and deep fry on high heat until light brown.
  • Note:
  • Do not shallow fry the kababs as they are so delicate and will break while turning.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

15 minutes

Serve:

3-4 persons

اجزاء:
دہی 1کپ
کاٹیج چیز 2تہائی کپ
چیڈر چیز 3کھانے کے چمچ
پیاز 1چوتھائی کپ
بیسن 3کھانے کے چمچ
سبز دھنیا 2کھانے کے چمچ
سبز مرچیں 2کھانے کے چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈڑ آدھا چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
چینی آدھا چائے کا چمچ
الائچی پاؤڈر 1چٹکی
نمک حسبِ ذائقہ
بریڈ کرمز کوٹنگ کے لئے

ترکیب:
ململ کے کپڑے میں ایک کلو دہی ڈال کر اچھی طرح بند کر لیں اور چھ سے آٹھ گھنٹے کے لئے رکھ دیں جب تک دہی سے پانی نکل جائے۔
اب ایک باؤل میں دہی، کاٹیج چیز، چیز، پیاز، بیسن، سبز دھنیا، سبز مرچیں، گرم مصالحہ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، چینی، الائچی پاؤڈر اور نمک ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح مکس کر کے کباب بنا لیں۔
پھر کبابوں کو بریڈکرمز میں کوٹ کر کے تیز آنچ پرلائٹ براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

15 منٹ

افراد :

افراد 3-4

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *