Here is Best and Easy Chicken Drumstick Recipe for you all to make in Iftar. This recipe is unique and lip smacking. Save these Easy Chicken Drumstick Recipes for your Iftar menu list.Don't forget to share your experience with us. ...
Read More
Here is Best and Easy Chicken Drumstick Recipe for you all to make in Iftar. This recipe is unique and lip smacking. Save these Easy Chicken Drumstick Recipes for your Iftar menu list.Don't forget to share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 6 Chicken legs
  • 3-4 Green chilies (chopped)
  • 1 tbsp Ginger garlic paste
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Red chili flakes
  • 1 tsp Black pepper crushed
  • 1& 1/2 tbsp Soya sauce
  • 2 tbsp Vinegar
  • 1 tbsp Lemon juice
  • 1 cup Onion (shredded & squeezed)
  • 1 Egg
  • 1 cup Flour
  • 1/2 cup Corn flour
  • All purpose flour (for coating)
  • Direction:
  • Take chicken legs and debone them.
  • In a chopper add separated chicken, green chilies, vinegar, salt, red chili flakes, ginger garlic paste, black pepper, soya sauce, lemon juice and chop it well.
  • In a bowl add chicken, squeezed onion, corn flour, flour, egg and mix it well.
  • Grease your hand and cover the chicken leg bones with prepared mixture.
  • Coat the drumsticks in flour and keep it in the freezer for an hour.
  • Fry in heated oil until golden brown.
  • Your special bakery style drumsticks are ready to serve.

Preparation Time:

20-25 minutes

Cooking Time:

10 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
چکن لیگس 6عدد
چوپڈ ہری مرچیں 3-4عدد
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
کٹی کالی مرچ 1چائے کا چمچ
سویاساس 1اور آدھا کھانے کا چمچ
سرکہ 2کھانے کے چمچ
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
پیاز 1کپ
انڈہ 1عدد
میدہ 1کپ
کارن فلار آدھا کپ
میدہ کوٹنگ کے لئے

ترکیب:
چکن لیگس لے کر ان کی ہڈیاں الگ کر لیں اور ہڈیاں دھو کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
اب ایک چوپر میں الگ کیا ہوا چکن، ہری مرچیں، سرکہ، نمک، کٹی لال مرچ، ادرک لہسن پیسٹ، کالی مرچ، سویا ساس اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
پھر ایک باؤل میں چکن، پیاز، کارن فلار، میدہ اور انڈہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب ہاتھوں پر آئل لگا کرتیار کئے ہوئے بیٹر کو دھو کے رکھی ہوئی ہڈیوں پہ لگائیں۔
پھراس ڈرم سٹک کو میدہ میں کوٹ کر کے ایک گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے ڈرم سٹکس کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

تیاری کا وقت :

20-25 منٹ

پکانے کا وقت :

10 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *