Dum Pukht is a traditional recipe. In Dum Pukht meat is slow cooked in a sealed pot. Here’s our take on this authentic this recipe. Try this flavorsome dish today and do share your experience with us. ...
Read More
Dum Pukht is a traditional recipe. In Dum Pukht meat is slow cooked in a sealed pot. Here’s our take on this authentic this recipe. Try this flavorsome dish today and do share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 1/2 kg Fat-Tailed sheep fat
  • 1.5 kg Mutton leg
  • 2 Potatoes
  • 3 Tomatoes
  • 2 Onion
  • 6-7 Green chilies
  • 1 big Lemon
  • 50 gram Ginger
  • 50 gram Garlic
  • Salt to taste
  • Black pepper to taste
  • 1 & 1/2 cup water
  • Directions:
  • Take mud handi add fat-tailed sheep fat in it then add big size cut mutton leg and add tomatoes, potato, onion, green chilies, lemon, ginger, garlic and salt & pepper.
  • Add 1 & 1/2 cups of water, close it and cover the edges with flour.
  • Cook for 2 & 1/2 hour and don’t let steam go out.
  • Open it carefully after 2 & 1/2 hour.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

2:30 hours

Serve:

5 Persons

اجزاء:
دمبہ چکی چربی آدھا کلو
مٹن لیگ ڈیڑھ کلو
آلو 2عدد
ٹماٹر 3عدد
پیاز 2عدد
ہری مرچیں 6-7عدد
لیموں 1عدد
ادرک 50گرام
لہسن 50گرام
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ حسبِ ذائقہ
پانی 1اور آدھا کپ

ترکیب:
ایک مٹی کی ہانڈی میں دمبہ چکی چربی، مٹن، ٹماٹر، آلو، پیاز، ہری مرچیں، لیموں ، ادرک ،لہسن، نمک اور کالی مرچ ڈالیں۔
اب اس میں پانی ڈال کر آٹے کے ساتھ چاروں سائیڈیں بند کر دیں اوردو گھنٹے کے لئے پکنے دیں۔
پھر دو گھنٹے کے بعدبہت احتیاط سے آٹا اتاریں ۔
دم پخت تیار ہے اور سرو کردیں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

2 گھنٹے

افراد :

افراد 5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *