Dragon chicken wings recipe a full of flavors recipe to you would love. Crispy chicken wings coated in savory sauce and served with fried rice is a deadly combo. Give treat to your taste buds with this yummy Dragon Chicken Wings Recipe and share your feedback with us. ...
Read More
Dragon chicken wings recipe a full of flavors recipe to you would love. Crispy chicken wings coated in savory sauce and served with fried rice is a deadly combo. Give treat to your taste buds with this yummy Dragon Chicken Wings Recipe and share your feedback with us.
Less Content
  • Ingredients for wings:
  • 1 cup Red capsicum (diced)
  • 425g K&N's Combo Wings
  • 2 tbsp Chili oil
  • Green onion for garnish
  • Ingredients for dragon sauce:
  • 2 tbsp Chili oil
  • 1 tbsp Garlic (grated)
  • 6 tbsp Brown sugar
  • 1 tsp Red chili powder
  • 2 tbsp Lemon juice
  • Salt to taste
  • 1 tbsp Sriracha sauce
  • 1/3 cup Tomato Paste
  • 1 cup Water
  • 1 pinch Food color (orange)
  • Ingredients for fried rice:
  • 2 tbsp Oil
  • 1 cup Rice
  • Salt to taste
  • 1/2 cup Carrot (finely chopped)
  • 1/2 cup Capsicum (finely chopped)
  • Green onion for garnish
  • 2 Egg omelets
  • 1 tsp Black pepper
  • 1 & 1/2 tbsp Soy sauce
  • 1 tbsp Garlic (chopped)
  • 1 tsp Yellow food color
  • Directions for wings:
  • In a pan heat chili oil and sauté red capsicum in it for a minute and set aside.
  • Prepare K&N's Combo Wings as per the instructions on the pack and set aside.
  • Directions for dragon sauce:
  • In a pan heat chili oil, add garlic, red chili powder and sauté for a minute.
  • Then add water and let it simmer for 2 to 3 minutes.
  • When water starts simmering add brown sugar, lemon juice, salt, sriracha sauce, tomato paste, food color and cook for 4 to 5 minutes.
  • Then add sauté red capsicum, prepared K&N's Combo Wings in sauce.
  • Mix well and your dragon chicken wings are ready. Garnish it with green onion.
  • Directions for fried rice:
  • In a pan bring water to boil, add rice, salt, one tbsp. oil and cook until 80% done.
  • In another pan heat one tbsp. oil and sauté garlic in it. Then add carrot, capsicum and cook for a minute.
  • Then add boiled rice, black pepper, soy sauce, food color, omelet and spring onion.
  • Cook for 2 to 3 minutes and your rice are ready. Serve with dragon wings and enjoy.

Preparation Time:

20 minutes

Cooking Time:

30 minutes

Serve:

4-5 persons

چکن بنانے کے اجزاء:
لال شملا مر چ 1کپ
K&N’s Combo Wings 425گرام
چِلی آئل 2کھانے کے چمچ
سبز پیاز گارنش کے لئے
ڈریگن سوس بنانے کے اجزاء:
چِلی آئل 2کھانے کے چمچ
لہسن 1کھانے کا چمچ
براؤن شوگر 6کھانے کے چمچ
لال مرچ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
نمک حسبِ ذائقہ
سریراچا سوس 1کھانے کا چمچ
ٹماٹو پیسٹ 1تہائی کپ
پانی 1کپ
مالٹا کھانے کا رنگ 1چٹکی
فرائیڈ رائس بنانے کے اجزاء:
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
چاول 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
گاجریں آدھا کپ
شملا مرچ آدھا کپ
سبز پیاز گارنش کے لئے
آملیٹ انڈے 2عدد
کالی مرچ 1چائے کا چمچ
سویا سو 1اور آدھا کھانے کا چمچ
لہسن 1کھانے کا چمچ

ونگز بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں چِلی آئل گرم کر کے اس میں لال شملا مرچ ایک منٹ تک بھون کر سائیڈ پر رکھ دیں۔
پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق K&N's Combo Wings تیار کر لیں۔
ڈریگن سوس بنانے کی ترکیب:
ایک پین میں چِلی آئل گرم کر کے اس میں لہسن اور لال مرچ پاؤڈر ڈال کر ایک منٹ تک بھون لیں۔
اب اس میں پانی ڈالیں اور دو سے تین منٹ دم پر رکھ دیں۔
جب پانی ابلنے شروع ہوجائے تو اس میں براؤن شوگر، لیموں کا رس، نمک، سریراچا سوس، ٹماٹو پیسٹ اور کھانے کا رنگ ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔
پھر اس میں شملا مرچ ڈال کر بھون لیں اور سوس میں تیار کئے ہوئے K&N's Combo Wingsڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
فرائیڈ رائس ترکیب:
ایک پین میں پانی ڈال کر ابلنے دیں اور اس میں چاول، نمک اور کھانے کا تیل ڈال کر اسی فیصدپکنے تک پکائیں۔
اب ایک دوسرے پین میں کھانے کا تیل گر م کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ بھون لیں۔
پھر اس میں گاجریں اور شملا مرچ ڈال کر ایک منٹ پکائیں۔
اب ابلے ہوئے چاول، کالی مرچ، سویا سوس، کھانے کا رنگ، آملیٹ اور سبز پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں۔
مزیدار فرائیڈ رائس تیار ہیں ڈٖریگن ونگز کے ساتھ سرس کریں۔

تیاری کا وقت :

20منٹ

پکانے کا وقت :

30منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *