Recipes

More

Double Dough Pizza Recipe

Double Dough Pizza Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

This Cheesy Double Layered Stuffed Pizza is one weird yet delicious Pizza recipe you need to try right away. Cheesy chicken stuffed in Double Dough makes a perfect bite. Try out this Double Dough Pizza and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for chicken preparation:
Ingredients for Dough:
Ingredients for Topping:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, yogurt, red chili flakes, black pepper, soy sauce, chili sauce, vinegar and mix well. marinate the chicken for 15-20 minutes.

2 .
In a pan heat oil and add the marinated chicken. Cook for 8-10 mins. Now add pizza sauce, and ketchup and cook until the chicken is fully done. Set aside.

3 .
In a glass jar add water, yeast, sugar, salt and mix well. Cover and let it rest for 5-7 minutes.

4 .
In a bowl add flour, oil, yeast mixture and knead a soft dough. Let it rest until dough rises.

5 .
Now take the prepared dough and divide it into 2 parts. Roll them out into flat circles.

6 .
Now place one rolled-out dough in the pizza mold. Let it rest for 4-5 mins.

7 .
Add a layer of chicken and cheese. Cover it with another rolled-out pizza dough and top it with pizza sauce, cheese, capsicum, jalapenos, onion, olives, red chili flakes, and oregano.

8 .
Now bake it in a preheated oven at 180°C for 10 minutes.

9 .
Your double dough pizza is ready. Serve it and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، دہی، کٹی لال مرچیں، کالی مرچ، سویا سوس، چلی سوس اورسرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے پندرہ سے بیس میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا چکن ہوا ڈال کر آٹھ سے دس منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں پیزا سوس اور کیچپ ڈال اچھی طرح پکا لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
خمیر مکسچر بنانے کے لئے شیشے کے جار میں پانی، خمیر، چینی اورنمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھانپ کر پانچ سے سات منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، کھانے کا تیل اور خمیر مکسچر ڈال کر مکس کریں اور ڈھکن سے ڈھک کر پانچ سے سات منٹ رکھ دیں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے تیار ڈو کو دو برابر حصوں میں کاٹ کر پیڑے بنا لیں اور بیل لیں۔

6 .
ا ب ایک بیلی ہوئی ڈو کو پیزا مولڈ میں رکھیں اور چار سے پانچ منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
پھر اس میں چکن اور چیز کی تہہ لگا کر دوسری بیلی ہوئی پیزا ڈو رکھ کر اس پر پیزا سوس، چیز، شملا مرچ، جیلپینو، پیاز، کا لا زیتون، اوریگانو اور کٹی لال مرچیں ڈالیں۔

8 .
اب اسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت پر دس منٹ بیک کر لیں۔

9 .
مزیدار ڈبل ڈو پیزا تیار ہے۔

Recipe Tips