Recipes

More

Donuts | How to make Pistachio Donuts at Home

Donuts | How to make Pistachio Donuts at Home

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Research Content

Pistachio Donuts: Already planned weekend recipes? Add Pistachio Donuts and make your weekend little more exciting. Make it and share happiness with your family.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a blender add pistachio, salt, condensed milk, cream and make a fine paste.

2 .
Pour mixture in a dish and keep it in fridge for 30 to 40 minutes.

3 .
In a bowl add flour, egg, yeast, butter, sugar, salt and mix well. Add milk gradually and knead soft dough, set aside for 20 to 25 minutes.

4 .
Roll out the dough and cut doughnuts shapes using any round cutter. Set it aside again for 15 minutes to proof.

5 .
Then fry on low medium heat until doughnuts are light golden brown from both sides.

6 .
In a pan add water, sugar, cardamom powder and cook until sugar dissolves and thickens.

7 .
Cut doughnut from center and fill it with pistachio mixture. Cover the doughnuts in chopped pistachio, drizzle sugar syrup on top.

8 .
Tasty Pistachio Doughnuts ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک بلینڈر میں پستہ، نمک، کنڈیسنڈ ملک اور کریم پیسٹ ڈال کر پیسٹ بنا لیں۔

2 .
اب اس مکسچر کو ڈِش میں ڈالیں اور تیس سے چالیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں میدہ، انڈہ، خمیر، مکھن، چینی اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔اب تھوڑا تھوڑا کر کے دودھ ڈالیں اور نرم ڈو گوندھ کر بیس سے پچیس منٹ سائیڈ پر رکھ دیں۔

4 .
پھر ڈو کو بیل کر کسی کٹر کی مدد سے ڈونٹس کی شکل بنا کر دوبارہ پندرہ منٹ کے لئے سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
اب ڈونٹس کو ہلکی درمیانی آنچ پر دونوں سائیڈوں سے اچھی طرح گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

6 .
پھر اس میں پانی، چینی اور الائچی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں ۔

7 .
اب ڈونٹس کو درمیان سے کا ٹیں اور اس میں پستہ مکسچر بھر دیں۔پھر ڈونٹس کو چوپ کئے ہوئے پستہ میں بند کر دیں اور اس پر شوگر سیرپ ڈال دیں۔

8 .
مزیدار پستہ ڈونٹس تیار ہیں۔

Recipe Tips