Different yet easy Doli Roti Recipe. Multani Doli Roti Recipe in unique style. Try this Doli Roti recipes and let us know how do you feel about this. ...
Read More
Different yet easy Doli Roti Recipe. Multani Doli Roti Recipe in unique style. Try this Doli Roti recipes and let us know how do you feel about this.
Less Content
  • Liquid mixture:
  • 1/2 cup Yogurt
  • 1 & 1/2 cup powdered sugar
  • 1/4 tbsp baking soda
  • 1 Egg
  • 1/4 cup Ghee
  • Dough:
  • 3 cup All purpose flour
  • cup Wheat flour
  • 4-5 tbsp Crushed Coconut
  • Masala:
  • 1 tbsp Fennel seeds
  • 2 sticks Cinnamon
  • 4-5 Cloves
  • 2 Black cardamom
  • 2-3 Cardamom
  • 8-10 Black pepper
  • Direction:
  • Add fennel seeds, cinnamon, cloves, black cardamom, cardamom, black pepper and chop everything well.
  • In a bowl add powdered sugar, yogurt, ghee, baking soda, egg and ground masala. Whisk everything well. Keep aside.
  • In another bowl add all-purpose flour, wheat flour, crushed coconut and mix it well.
  • Add liquid mixture and mix it well. Gradually add water & knead a soft dough.
  • Cover it and leave for overnight.
  • Make a ball and roll a thick disk and deep fry it on a medium flame.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

10 minutes

Serve:

12-15 persons

اجزاء:
دہی آدھا کپ
پاؤڈرڈ شوگر ایک اور آدھا کپ
بیکنگ سوڈا 1چوتھائی کپ
انڈہ 1عدد
گھی 1چوتھائی کپ
ڈو اجزاء:
میدہ 3کپ
گندم کا آٹا 1کپ
کٹی ہوئی کوکونٹ 4-5کھانے کا چمچ
مصالحہ اجزاء:
سونف 1کھانے کا چمچ
دارچینی 2عدد
جویں 4-5عدد
کالی الائچی 2عدد
الائچی 2-3عدد
کالی مرچ 08-10

ترکیب:
ایک چوپر میں سونف، دار چینی، جویں، کالی الائچی، الائچی اور کالی مرچ ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔
اب ایک باؤل میں پاؤڈرڈ شوگر، دہی، گھی، بیکنگ سوڈا، انڈہ اور مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
پھر ایک دوسرے باؤل میں میدہ، گندم کا آٹا اور کٹی ہوئی کوکونٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اس میں مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ کر اسے رات بھر ڈھانپ کر رکھ دیں۔
پھر اس ڈو سے گول بال بنا کر درمیانی آنچ پر فرائی کر لیں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

10 منٹ

افراد :

افراد 12-15

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *