Recipes

More

Dhaka Chicken Macaroni Rice Platter Recipe

Dhaka Chicken Macaroni Rice Platter Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    5

Indulge in the flavors of Bangladesh with our Dhaka Chicken Macaroni Rice Platter - a perfect blend of succulent chicken, al dente macaroni, and fragrant rice, all in one mouthwatering dish!

 Ingredients

Ingredients for Dhaka Chicken:
Ingredients for Egg Fried Rice:
Ingredients for Vegetable Macaroni:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, egg, turmeric powder, red chili powder, red chili flakes, garam masala powder, garlic paste, corn flour, sesame seeds, salt and mix it wel. Marinate the chicken for 20-25 mins.

2 .
In a deep pan heat oil and add marinated chicken. Fry until chicken is fully done. Your Dhaka Chicken is ready. Set aside.

3 .
In a pot heat oil and add beaten eggs. Scramble and cook until eggs are fully done.

4 .
Now add carrot, cabbage, black pepper powder, white pepper powder, salt, vinegar, soy sauce and cook for 2-3 mins.

5 .
Add boiled rice and toss over high flame for a min. Your Egg Fried Rice are ready.

6 .
In a pot heat oil and add carrot. Cook for a min. Now add cabbage, white pepper powder, black pepper powder, salt, vinegar, soy sauce, chili sauce and cook for 2-3 mins.

7 .
Now add boiled macaroni and toss over high flame for a min. Add green onion and give it a good mix. Your Vegetable Macaroni is ready.

8 .
In a dish serve egg fried rice, add vegetable macaroni on top and then add Dhaka chicken pieces on top. Drizzle mustard sauce over them and serve.

9 .
Your Dhaka Chicken Macaroni Rice is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈھاکہ چکن ایک باؤل میں چکن، انڈا، ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، کٹی لال مرچیں، گرم مصالحہ پاؤڈر، لہسن پیسٹ، کارن فلار، تل اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کرکے چکن بیس سے پچیس منٹ تک میرینیٹ کرلیں۔

2 .
اب ایک ڈیپ پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر چکن اچھی طرح پکنے تک فرائی کر لیں۔ ڈھاکہ چکن تیار ہے۔

3 .
ایگ فرائیڈ رائس بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پھینٹے ہوئے انڈے ڈال کر اسکرمبلڈ ہونے تک پکا لیں۔

4 .
اب اس میں گاجر، بند گوبھی، کالی مرچ پاؤڈر، سفید مرچ پاؤڈر، نمک، سرکہ اورسویا سوس ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں ابلے ہوئے چاول ڈال کر ایک منٹ تک تیز آنچ پر کریں۔ ایگ فرائیڈ رائس تیار ہیں۔

6 .
ویجیٹیبل میکرونی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں گاجر ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں گوبھی، سفید مرچ پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، سرکہ، سویا سوس اورچلی سوس ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں ابلی ہوئی میکرونی ڈا ل کر ایک منٹ تک تیز آنچ پرپکائیں۔پھر اس میں ہرا پیاز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ویجیٹیبل میکرونی تیار ہے۔

8 .
ایک سرونگ ڈش میں ایگ فرائیڈ رائس ڈال کر اس پر ویجیٹیبل میکرونی ڈال کر اوپر ڈھاکہ چکن ڈالیں اور مسٹرڈ سوس ڈال کر سرو کریں۔

9 .
ڈھاکہ چکن میکرونی رائس تیار ہیں۔

Recipe Tips