Dhaga Kabab Recipe

  • VIEWS
    4174

Research Content

Dhaga Kabab Recipe has many lovers out there. So here is the Recipe for you all who have requested us for Dhaga Kabab recipe.

Ingredients:
900g Beef mince
Salt to taste
2 tbsp Red chili powder
1 tbsp Cumin seeds
1 tbsp Coriander seeds
4 Green cardamom
4 Black cardamom
1 tsp Black peppercorn
2 Cinnamon sticks
4 Mace
2 Bay leaf
2 tbsp Ginger garlic paste
1 tbsp Papaya paste
2 tbsp Coriander chopped
2 tbsp Mint chopped
2 tbsp Green chilies chopped
1 cup Onion chopped
2 & 1/2 tbsp Roasted masala
Thread as required

Directions:
In a fry pan roast cumin seeds, coriander seeds, green cardamom black cardamom, black peppercorn, cinnamon stick, mace and bay leaf.
Then grind all the spices and keep aside.
Take a bowl add beef mince, salt, red chili powder, roasted masala, ginger garlic paste, onion, papaya, green chilies, coriander chopped and mint chopped.
Mix it well and keep in refrigerator for 2 hours.
Take a steel skewer and thread mince on it and make kebabs. Wrap thread on it.
Cook on charcoal until completely cooked.

اجزاء:
بیف قیمہ 900گرام
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈر 2کھانے کے چمچ
ذیرہ 1کھانے کا چمچ
دھنیا 1کھانے کا چمچ
سبز الائچی 4عدد
کالی الائچی 4عدد
ثابت کالی مرچ 1چائے کا چمچ
دار چینی 2عدد
جاوتری 4عدد
کڑی پتا 2عدد
ادرک لہسن پیسٹ 2کھانے کے چمچ
پپیتا پیسٹ 1کھا نے کا چمچ
چوپڈ دھنیا 2کھانے کے چمچ
چوپڈسبز مرچیں 2کھانے کے چمچ
چوپڈ پیاز 1کپ
روسٹ کیا ہوا مصالحہ 2اور آدھا کھانے کا چمچ
دھاگہ حسبِ ضرورت

ترکیب:
ایک فرائی پین میں ذیرہ، دھنیا، سبز الائچی، کالی الائچی، ثابت کالی مرچ، دار چینی، جاوتری اور کڑی پتا ڈال کر تمام اجزا اچھی طرح روسٹ کر کے گرینڈ کر لیں۔
اب ایک باؤل میں بیف قیمہ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، روسٹ کیا ہوا مصالحہ، ادرک لہسن پیسٹ، پیاز، پپیتا، سبز مرچیں، چوپڈ دھنیا اور چوپڈ پودینہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
اب ایک سیخ لیں اور اس پر بیف قیمہ لگا کر کباب بنا لیں۔
پھر کبابوں کوئلوں پر اچھی طرح پکنے تک پکائیں۔

LEAVE A REVIEW


 Your Comment has been sent successfully. Thank you!   Refresh
Error: Please try again