Recipes

More

Desi Chicken Yakhni Recipe

Desi Chicken Yakhni Recipe

  • PREP TIME
    5
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    6

Desi Chicken Yakhni is here to give your health a nutritious treat. Delicious and healthy murgh yakhni will not only keep you warm but also treat all that cold and cough giftd by the winter. Try out this Desi Chicken Yakhni today and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients Chicken Preparation:
Ingredients for Garam masala sachet:
Ingredients for Yakhni Preparation:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Heat ghee in a pot, add onion, and cook until slightly brown. Add ginger garlic paste and cook until its brown in color. Add water and cook for 2-3 minutes on medium low flame.

2 .
Add chicken and cook until it changes color. Add black pepper, turmeric and cook for 2 minutes.

3 .
Add water, give it a good mix. Cover with lid and let it cook on medium low flame until water dries out. Remove the lid and Cook chicken for 2-3 minutes. Take off flame and set aside.

4 .
Take a muslin cloth, add garlic pods, coriander seeds, cinnamon stick, and bay leaf and make a sachet. Your garam masala sachet is ready.

5 .
In another pot, heat water and bring it to boil. Add salt, black pepper, cumin, turmeric, chicken cube, and boil for 7-10 minutes over medium flame.

6 .
Add the prepared chicken into this broth. Mix well and let cook on low flame for 10-15 minutes.

7 .
Add slurry while stirring continuously and cook until slightly thickened. (Note: Yakhni should not be as thick as soup)

8 .
Transfer to the serving bowl, top it with boiled eggs, black pepper and serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک برتن میں گھی گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ہلکا سا براؤن ہونے تک پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ براؤن ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں پانی ڈال کر ہلکی آنچ پر د و سے تین منٹ پکائیں۔

2 .
اب اس میں چکن ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں کالی مرچیں اور ہلدی ڈال کر دو منٹ پکائیں۔

3 .
پھر اس میں پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اورڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر پانی خشک ہونے تک پکائیں۔پھر ڈھکن اتار کر مزید دو سے تین منٹ پکائیں اور چولہا بند کردیں۔

4 .
گرم مصالحہ پوٹلی بنانے کے لئے ململ کا کپڑا لے کر اس میں ادرک، سوکھا دھنیا، دار چینی اسٹک اور تیز پات ڈال کر پوٹلی بنا لیں۔

5 .
چکن یخنی بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی ڈال کر ابلنے دیں۔اب اس میں نمک، کالی مرچیں، ذیرہ، ہلدی اور چکن کیوب ڈال کر درمیانی آنچ پر سات سے دس منٹ ابلنے دیں۔

6 .
پھر اس یخنی میں تیار کیا ہوا چکن ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور ہلکی آنچ پر دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔

7 .
اب اس میں چمچ سے ہلاتے ہوئے سلری ڈالتے جائیں اور گاڑھی ہونے تک پکائیں۔

8 .
پھر اس یخنی کو ایک باؤل میں ڈالیں اور اس پر انڈے رکھ کرکالی مرچیں چھڑک کر سرو کریں۔

Recipe Tips