Recipes

More

Degi Mutton Pulao Recipe

Degi Mutton Pulao Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    3

Fantastic Degi Mutton Pulao Recipe. Learn how to make perfect Mutton Yakhni Pulao at home and use them to make such a fantastic recipe.

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add mutton, ginger garlic paste, yogurt, lemon juice, coriander powder, fennel powder and marinate for 10-15 mins.

2 .
In a pot heat oil and add marinated mutton, cook for 8-10 minutes or until changes color. Now add water and cover with lid, cook for 35-40 minutes or until meat is 85% cooked.

3 .
Now take the mutton out and reserve the stock for later use.

4 .
In a bowl add Guard Basmatic Rice and water, soak for 25-30 minutes.

5 .
In a pot heat oil and add onion, cook until light golden in color. Now add ginger garlic paste, cinnamon stick, cardamom, cloves, mace, star anise, nutmeg, cumin powder, black peppercorns and cook for 1-2 minutes.

6 .
Now add boiled meat, red chili powder, yogurt, salt and cook on high flame for 3-4 minutes. Now add mutton stock and bring it to boil.

7 .
Add soaked rice and cook until 80% water has evaporated. Now Steam for 10 minutes.

8 .
Tasty Degi Mutton Pulao is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
مٹن میرینیشن بنانے کے لئے ایک باؤل میں مٹن، ادرک لہسن پیسٹ، دہی، لیموں کا رس، دھنیا پاؤڈر اور سونف پاؤڈر ڈال کر دس سے پندرہ منٹ میرینیٹ کر لیں۔

2 .
مٹن یخنی بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں مٹن ڈال کر آٹھ سے دس منٹ پکائیں۔اب اس میں پانی ڈالیں اور ڈھکن سے ڈھک کر پنتیس سے چالیس منٹ یا گوشت پچاسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں سے مٹن نکال لیں اور یخنی بعد میں استعمال کے لئے رکھ دیں۔

4 .
مٹن پلاؤ بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں چاول اور پانی ڈال کر پچیس سے تیس منٹ بھگو کر رکھ دیں۔

5 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیا ز ڈال کر لائٹ گولڈن ہونے تک پکا لیں۔پھر اس میں ادرک لہسن پیسٹ، دار چینی، الائچی، لونگ، جاوتری، بادیان، جائفل، ذیرہ پاؤڈر اور ثابت کالی مرچیں ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

6 .
پھر اس میں ابلا ہوا گوشت، لال مرچ پاؤڈر، دہی اور نمک ڈال کر تیز آنچ پر تین سے چار منٹ پکائیں۔اب اس میں مٹن یخنی ڈال کر ابلنے دیں۔

7 .
اب اس میں بھگوئے ہوئے چاول اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں اور دس منٹ سٹیم کر لیں۔

8 .
مزیدار دیگی مٹن پلاؤ ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips