Recipes

More

Degi Aloo Gosht Recipe

Degi Aloo Gosht Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    90
  • SERVING
    4

Degi Aloo Gosht Recipe is a delicious recipe perfect to cook every day or for a special dawat. This Shadiyon Wala Degi Aloo Gosht is one finger-licking meal that you can't resist. Try out his Degi Style Aloo Gosht and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for aloo gosht:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add onion, cook until translucent. Now add black cardamom, bay leaves, cumin seed, cinnamon sticks, cloves, black peppercorns, green cardamoms and cook until the onion gets light brown.

2 .
Now add mutton, and cook until mutton changes color. Now add ginger garlic and cook for a minute.

3 .
Now add tomatoes mix it well. And add red chili powder, salt, turmeric powder, coriander powder, cumin powder, paprika powder and cook for 2-3 minutes.

4 .
Now add yogurt and green chilies and cook for 4-5 mins. Add 1 cup of hot water and cover and cook until meat is 90% done.

5 .
Now add potatoes and cook for a minute. Add hot water again and cover and cook until potatoes are done. Add garam masala powder and mix it well.

6 .
Your Degi Aloo Gosht is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
آلو گوشت بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کرکچھ دیر پکائیں۔ اب اس میں کالی الائچی، تیز پات، زیرہ، دار چینی، لونگ، کالی مرچ اور ہری الائچی ڈال کر پیاز ہلکا براؤن ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں مٹن ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک کہ مٹن کا رنگ بدل جائے۔ اب اس میں ادرک لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر اورپیپریکا پاؤڈر ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں دہی اور ہری مرچیں ڈال کر چار سے پانچ منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں ایک کپ گرم پانی ڈال کر ڈھک کر گوشت کے نوے فیصدپکنے تک پکائیں۔

5 .
پھر اس میں آلو ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔اب دوبارہ گرم پانی ڈالیں اور ڈھک کر آلو پکنے تک پکائیں۔ گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
دیگی آلو گوشت تیار ہے۔

Recipe Tips