Recipes

More

×

Dahi Puri Recipe | Iftar Recipe (Kurkure Jhatpat Jugaar)

Dahi Puri Recipe | Iftar Recipe (Kurkure Jhatpat Jugaar)

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    3

Make your iftar Dhamakaydar with #KurkureJhatpatJugaar 
Presenting Dhamakaydar Dahi Puri! Take your Dahi Puri game to the next level with an extreme burst of flavor, spices, and crunch. With imli chutney, green chutney, pomegranate seeds and topped off with Kurkure; this iftar snack will leave your taste buds craving for more!

 Ingredients

Ingredients for Gol Gappa:
Ingredients for Filling:
Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, semolina, salt, water as required and knead medium soft dough. Cover with a damp cloth and let it rest for 10-15 mins

2 .
Cut the dough into four parts and then roll one part into a very thin sheet. Note: the thinner will be the sheet; the crisper will be the gol gappas.

3 .
Using a round mold cut into round shapes. Heat oil in a pan and fry by gently pressing it in the oil until it puffs up.

4 .
In a bowl, Boiled potatoes, boiled chickpeas, soaked phulkiyan, sliced onions and sliced cabbage and chaat masala. Mix well and your filling is ready.

5 .
Make a hole in gol gappas and add filling. Top with green chutney, yogurt, chaat Masala, sevi, Imli ki chutney, pomegranate and lastly with Kurkure Toofani Mirch. Add mint leaves on top and serve. Your Dahi Puri is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
گول گپا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، سوجی، نمک، ضرورت کے مطابق پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں او ر گیلے کپڑے سے ڈھک کر دس سے پندرہ منٹ رکھ دیں۔

2 .
اب ڈو کو چار حصوں میں کاٹ لیں اور پھر ایک حصے کو باریک شیٹ میں بیل لیں۔

3 .
پھر ایک گول مولڈ سے ان کو گول شکل میں کاٹ لیں اور ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے ان کو پھولنے تک فرائی کر لیں۔

4 .
فلنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں ابلے ہوئے آلو، ابلے ہوئے چنے، بھگوئی ہوئی پھولکیاں، کٹی ہوئی پیاز،کٹی ہوئی بند گوبھی اور چاٹ مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔فلنگ تیار ہے۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے گول گپوں میں سوراخ کرکے اس میں فلنگ ڈال کر ہری چٹنی، دہی، چاٹ مصالحہ، سویاں، املی کی چٹنی، انار اور کُرکُر ے طوفانی مرچ ڈالیں۔اب اس پرپودینے کے پتے ڈال کر سرو کریں۔ دہی پوری تیار ہے۔

Recipe Tips