Recipes

More

Dahi Chana Chaat Recipe

Dahi Chana Chaat Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    2

Research Content

Dahi chana chaat a deliciously spiced chaat which is everyone’s favorite. Loaded with tangy tamarind sauce, green chutney and chunky veggies makes it an irresistible combo. Top your regular chana chaat with Kurkure to add a burst of spice, flavor, crunch and chaska. Give this lip-smacking recipe a try and let us know how it turned out.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
Heat oil in a pan, add onion and cook for 2 to 3 minutes until translucent. Then add ginger garlic paste, green chilies, salt, chaat masala, red chili sauce, sweet chili sauce, lemon juice and mix it well. Add water as required, boiled chickpea, curry masala and cook for 3 to 4 minutes. Your chana chaat is ready. Set aside.

2 .
In a pan add tamarind pulp, chili flakes, brown sugar, salt, cumin powder and sugar. Cook it for 2 to 3 minutes, then add dates and mix it well.

3 .
Add the mixture in blender, add mint leaves and blend until you get a smooth paste. Your tamarind date chutney is ready. Set aside.

4 .
In a plate add prepared chana chaat, top it with onion, potatoes and tomatoes. Sprinkle chaat masala, drizzle tamarind date chutney, green sauce and yogurt on top.

5 .
Garnish it with chickpeas, tomatoes and green chilies. Lastly add Kurkure on top to add extra crunch in your chaat. Tasty spicy chana chaat is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ٖڈالیں اور دو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ، سبز مرچیں، نمک، چاٹ مصالحہ، لا ل مرچ سوس اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔پھر اس میں حسبِ ضرورت پانی، ابلے ہوئے چنے اور کڑی مصالحہ ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں، چنا چاٹ تیار ہے۔

2 .
ایک پین میں املی کا گودا، کٹی لال مرچ، براؤن شوگر، نمک، ذیرہ پاؤڈر اور چینی ڈال کردو سے تین منٹ پکائیں۔اب اس میں کھجوریں ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھر اس مکسچر کو اور پودینے کے پتوں کو بلینڈر میں اچھی طرح بلینڈ کر لیں، چٹنی تیار ہے۔

4 .
ایک پلیٹ میں تیار کی ہوئی چنا چاٹ ڈالیں اور اس پر پیاز، آلو، ٹماٹر رکھیں۔اب اس پر چاٹ مصالحہ چھڑک کر چٹنی ڈال دیں۔پھر اس پر سبز چٹنی اور دہی ڈالیں۔

5 .
اب اس پر چنوں، ٹماٹروں اور سبز مرچوں سے گارنش کر دیں۔پھر آخر میں اس پر کُرکُر ڈال دیں۔مزیدار دہی چنا چاٹ تیار ہیں۔

Recipe Tips