Recipes

More

Daal Keema Recipe

Daal Keema Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Research Content

Healthy Daal Keema Recipe. Unique yet tasty recipe to try out in the middle of the hectic week. Daal Keema Recipe a post Eid recipe, has its own amazing taste that will make you want more. Make it and enjoy it.


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl soak split chickpea for 2 to 3 hours.

2 .
In a pan boil water, add turmeric, socked lentil and cook until 80% done.

3 .
Heat oil in a pan, add onion and sauté it for 2 to 3 minutes until translucent. Then add ginger garlic paste, tomatoes and mix it well.

4 .
Add mince, turmeric, cumin powder, coriander powder, water and let it simmer on low flame for 5 to 10 minutes.

5 .
Now add cooked spilt chickpea, garam masala, green chilies, ginger, cover and cook for 2 to 3 minutes.

6 .
Garnish with coriander and serve with paratha.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں دال چنا دو سے تین گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔

2 .
اب ایک باؤل میں پانی، ہلدی اور بھگوئی ہوئی دال ڈال کر اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

3 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ تک تھوڑا پکا لیں۔اب اس میں ادرک لہسن پیسٹ اور ٹماٹر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
پھر اس میں قیمہ، ہلدی، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر اور پانی ڈال کر ہلکی آنچ پر پانچ سے دس منٹ دم پر رکھ دیں۔

5 .
اب اس میں پکی ہوئی دال، گرم مصالحہ، سبز مرچیں اور ادرک ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر دو سے تین منٹ پکائیں۔

6 .
دھنیے سے گارنش کر کے پراٹھے کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips