Simple yet wonderful Daal ke Kabab Recipe.Try this delicious and aromatic Recipe ...
Read More
Simple yet wonderful Daal ke Kabab Recipe.Try this delicious and aromatic Recipe
Less Content
  • Ingredients:
  • 1 cup split chickpeas (soaked)
  • 1 cup Onion (chopped)
  • 1 tbsp Ginger Garlic paste
  • 1 tsp Cumin
  • 6-8 Red whole pepper
  • Salt to taste
  • Water as required
  • 1/2 cup Coriander
  • 1 tsp Soy Sauce
  • 1/2 tsp Red Chili Powder
  • 2-3 Green Chilies
  • 1 tsp Mustard paste
  • 1 tsp Mango powder
  • 1/2 tsp Chaat masala
  • 1/2 tsp Garam Masala
  • 1 cup Potato (Boiled & Mashed)
  • 2 egg (beaten)
  • Oil as required
  • Directions:
  • -In a pan add soaked split chickpeas, onion, ginger garlic paste, cumin, salt, red whole pepper, water. Cover the lid and cook until water dries and split chickpeas tender fully. Let it cook.
  • -Put the mixture in a chopper, add coriander, chilies and chop it.
  • -In a bowl add chopped mixture, mashed potatoes, soy sauce, mustard paste, red chili powder, mango powder, chaat masala and garam masala. Mix it well. Make kebab.
  • -Coat kebab in beaten egg and shallow fry.
  • -Serve with chutney or ketchup.

Preparation Time:

10 minutes

Cooking Time:

40-45 minutes

Serve:

4-5 persons

اجزاء:
دال چنا 1کپ
پیازچوپڈ 1کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
ذیرہ 1چائے کا چمچ
ثابت لال مرچ 6-8
نمک حسبِ ذائقہ
پانی حسبِ ضرورت
دھنیا آدھا کپ
ہری مرچ 2-3
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
مسٹرڈ پیسٹ 1چائے کا چمچ
آم چور پاؤڈر 1چائے کا چمچ
چاٹ مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
گرم مصالحہ آدھا چائے کا چمچ
آلو (میشڈ) 1کپ
سویا ساس 1چائے کا چمچ
انڈے(پھینٹے ہوئے) 2عدد
کھانے کا تیل حسبِ ضرورت

ترکیب:
ایک برتن میں دال چنا ، پیاز، ادرک لہسن پیسٹ، ذیرہ، نمک، ثابت لال مرچ اور پانی ڈالیں۔
ڈھکن سے ڈھانپکر پانی خشک ہونے دیں اور دال گلنے تک پکائیں ۔
اب ایک چوپر میں ابلی ہوئی دال کا مکسچر، دھنیا ، ہری مرچ ڈال کر اچھی طرح باریک کر لیں۔
پھر ایک پاؤل میں باریک کیا ہوا دال کا مکسچر، میشڈ آلو ، سویا ساس ، مسٹرد پیسٹ ، لال مرچ پاؤڈر، آم چور پاؤڈر، چاٹ مصالحہ ،گرم مصالحہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور کباب بنالیں۔
کباب کوانڈوں میں کوٹ کریں اور ہلکی آنچ پر فرائی کریں۔
کیچپ اور چٹنی کے ساتھ سرو کریں۔

تیاری کا وقت :

10 منٹ

پکانے کا وقت :

40-45 منٹ

افراد :

افراد 4-5

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *