Kids at home will love these scrumptious Custard Buns. Perfect buns for kids lunch box. Do try and let us know if your junior love it. ...
Read More
Kids at home will love these scrumptious Custard Buns. Perfect buns for kids lunch box. Do try and let us know if your junior love it.
Less Content
  • Dough ingredients:
  • 2 & 1/2 cup All-purpose flour
  • 2 tsp Yeast
  • 2 tbsp Sugar
  • Warm Milk as required
  • 1/4 tsp Salt
  • 1 Egg
  • Custard ingredients:
  • 1 & 1/4 cup Milk
  • 2 tbsp Butter
  • 1 tsp Vanilla Essence
  • 3 Eggs
  • 1 cup Sugar
  • 2 tbsp corn flour
  • 2 tbsp flour
  • Dough Preparation:
  • -In a bowl flour, salt, yeast, sugar, egg and little bit milk and start mixing it.
  • -Gradually add milk and knead a dough for 4-5 minutes.
  • -Add butter and knead it more for 10-12 minutes.
  • -Make a soft dough and grease it with oil.
  • -Cover it and rest it for 1 hour.
  • Custard filling:
  • -In a bowl add eggs, sugar, flour and corn flour and whisk it well.
  • -Add milk and whisk it well again.
  • -Strain the mixture in pan and turn on the flame and cook it over medium heat until it gets thickens.
  • -Turn off the flame and let it cool.
  • -Add butter and vanilla essence and mix it well. Keep it aside.
  • Buns preparation:
  • -Punch down the dough, make a ball.
  • -Divide the dough into 8 equal pieces.
  • -Take each piece and make a ball.
  • -Take one ball and roll it out. Fill the custard in the center and roll it in a ball again.
  • -Place it in a baking tray and rest it for another 30 minutes.
  • -Apply egg wash and make a design with remaining custard filling.
  • -Bake it in a preheated oven at 180°C for 15-20 minutes or until turns golden brown.

Preparation Time:

15 minutes

Cooking Time:

2 & 1/2 hour

Serve:

4-5 persons
面团成分:
2和1/2杯通用面粉
2 茶匙 酵母
2 汤匙 糖
根据需要加入温牛奶
1/4 茶匙 盐
1 蛋
乳蛋糕成分:
1 & 1/4 盏 牛奶
2 汤匙 牛油
1 茶匙 香草香精
3 蛋
1 盏 糖
2 汤匙 玉米粉
2 汤匙 面粉
面团准备:
-在碗面粉,盐,酵母,糖,鸡蛋和少许牛奶,并开始混合它.
-逐渐加入牛奶,揉面团4-5分钟.
-加入黄油并揉搓10-12分钟.
-做一个柔软的面团,并用油润滑.
-盖上盖子,静置1小时.
奶油馅:
-在一个碗里加入鸡蛋,糖,面粉和玉米粉,搅拌均匀.
-加入牛奶,再次搅拌均匀.
-将混合物在锅中过滤并打开火焰,用中火煮,直至变稠.
-关火,让它冷却.
-加入黄油和香草精华,拌匀。 把它放在一边.
包子准备:
-打下面团,做一个球.
-将面团分成8个相等的块.
-拿出每一块并制作一个球.
-拿一个球然后滚出去。 将乳蛋糕放入中心并再次将其滚入球中.
-将其放入烤盘中再放置30分钟.
-使用鸡蛋清洗并进行剩余奶油馅的设计.
-将其在180°C的预热烤箱中烘烤15-20分钟或直至变为金黄色.

准备时间:

15分钟

烹饪时间:

2小时半

服务器:

4-5人食用

ڈو اجزاء:
میدہ 2اور آدھا کپ
خمیر 2چائے کے چمچ
چینی 2کھانے کے چمچ
گرم دودھ حسبِ ضرورت
نمک 1چوتھائی چائے کا چمچ
انڈہ 1عدد
کسٹرڈ اجزاء:
دودھ 1.5(ڈیڑھ کپ)
مکھن 2کھانے کے چمچ
ونیلا ایسنز 1چائے کا چمچ
انڈے 3عدد
چینی 1کپ
کارن فلور 2کھانے کے چمچ
میدہ 2کھانے کے چمچ

ڈو تیاری:
۔ایک باؤل میں میدہ، نمک، خمیر، چینی، انڈہ اور تھوڑا سا دودھ ڈال کر مکس کر لیں۔
۔تھوڑا تھوڑا کر کے دودھ ڈالیں اور ڈو کو 4-5منٹ کے لئے اچھی طرح گوندھ لیں۔
۔ مکھن ڈال کر پھر 10-12منٹ گوندھ لیں۔
۔نرم ڈوبنا لیں اور آئل سے گریس کر لیں۔
۔ڈو کو ڈھانپ کر ایک گھنٹے کے لئے رکھ دیں۔
کسٹرڈ فلنگ:
۔ایک باؤل میں انڈے، چینی، میدہ اور کارن فلورڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
۔ دودھ ڈالیں اور پھر دوبارہ اچھی طرح مکس کریں۔
۔مکسچر کو پین میں ڈال کر چولہا چلا لیں اور درمیانی آنچ پر گاڑھا ہونے تک پکائیں اور پکاتے ہوئے مسلسل ہلاتے رہیں۔
۔چولہا بند کر دیں اور اسے ٹھنڈا ہونے دیں۔
۔ مکھن، ونیلا ایسنز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور ایک سائیڈ پر رکھ دیں۔
کسٹرڈ بن تیاری:
۔ اب ڈو کا پیڑا بنا لیں۔
۔ڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ کر پیسیز بنا لیں۔
۔ہر پیس کا پیڑا بنا لیں۔
۔ایک پیڑا بیل لیں اور کسٹرڈ سے فلنگ کر کے دوبارہ پیڑا کر لیں اور اسی طرح سارے حصوں میں کسٹرڈ کی فلنگ کر کے پیڑا بنا لیں۔
۔ کسٹرڈ فل کئے ہوئے پیڑوں کو بیکنگ ٹرے میں 30منٹ کے لئے ڈھانپ کر رکھیں۔
۔برش سے انڈہ لگائیں اور کسٹرڈ کی فلنگ سے ڈیزائن بنا لیں ۔
180'cپر 15-20منٹ گولڈن براؤن ہونے تک بیک کریں۔

تیاری کا وقت :

15 منٹ

پکانے کا وقت :

2 اور آدھا (2.5)گھنٹہ

افراد :

4-5 افراد

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *