Recipes

More

Crispy Fried Eggplant Recipe

Crispy Fried Eggplant Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    4

Crispy Fried Eggplant is a must-try snack if you want to give your teatime a crunchy and crispy notion. Make these super easy baingan fries and serve them with Chili Mayo Sauce to double the pleasure. Try out these Crispy Fried Eggplants and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients for batter:
Ingredients for Chili Mayo sauce:
Ingredients for Crispy Fried Eggplant:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SooperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, red chili powder, chili sauce, water, black pepper, ketchup and mix well. your liquid batter is ready.

2 .
In a bowl add gram flour, salt, red chili powder, turmeric powder, water, coriander powder, red chili flakes and mix well. your gram flour batter is ready.

3 .
In a bowl add mayo, cream, ketchup, chili sauce, salt, black pepper and mix well. Your chili mayo sauce is ready.

4 .
Take eggplants and cut them into fries shape. Dip them in water and soak for 15-20 minutes. Now pat dry them.

5 .
Now coat the eggplant in corn flour and dip in liquid batter. Coat them in bread crumbs and deep fry them until light golden and crispy.

6 .
Take other eggplant and dip them in gram flour batter.

7 .
Deep fry them until golden brown in color. Serve them with mayo chili sauce and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
لیکوڈ بیٹر بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، چلی سوس، پانی، کالی مرچ اورکیچپ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔لیکوڈ بیٹر تیار ہے۔

2 .
بیسن بیٹر بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، نمک، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، پانی، دھنیا پاؤڈر اور لال مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں بیسن بیٹر تیار ہے۔

3 .
چلی مایوسوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں میں مایونیز، کریم، کیچپ، چلی سوس، نمک اورکالی مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ چلی مایو سوس تیار ہے۔

4 .
کرسپی فرائیڈ بینگن بنانے کے لئے بینگن لیں اور انہیں فرائز کی شکل میں کاٹ لیں۔ اب انہیں پانی میں پندرہ سے بیس منٹ بھگودیں اور پھر خشک کر لیں۔

5 .
اب بینگن کو کارن فلار میں کوٹ کرکے لیکوڈ بیٹر لگائیں اور بریڈ کرمز میں کوٹ کر کے لائٹ گولڈن ہونے تک فرائی کر لیں۔

6 .
اب دوسرا بینگن لیں اور اسے بیسن بیٹر میں ڈال دیں۔

7 .
پھر انہیں گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔مایو چِلی سوس کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips