Thinking to try something different in Iftar? Make crispy bread cones filled with chicken and cheese. A quick recipe when you’re running out of time and idea for iftar. Try this Ramzan Special Recipe of crispy bread cones and share your feedback with us. ...
Read More
Thinking to try something different in Iftar? Make crispy bread cones filled with chicken and cheese. A quick recipe when you’re running out of time and idea for iftar. Try this Ramzan Special Recipe of crispy bread cones and share your feedback with us.
Less Content
  • Crispy Bread Cones
  • Ingredients:
  • Chicken boneless (cube cut) 1 cup
  • Oil 2 tbsp
  • Capsicum (chopped) 1/2 cup
  • Red bell pepper 1/4 cup
  • Black pepper powder 1/2 tsp
  • White pepper 1 tsp
  • Cream 1/2 cup
  • Red chili flakes 1 tbsp
  • Chili sauce 2 tbsp
  • Sweet corns 1/2 cup
  • Milk 1 cup
  • Salt to taste
  • Bread slice as required
  • Cheddar cheese as required
  • Bread crumbs (for coating)
  • Egg (for coating)
  • Binding paste (2 tbsp flour + 2 tbsp water)
  • Directions:
  • In a pan heat oil then add chicken cube cut and cook for about 4 to 5 minutes until its color changes.
  • Add milk, black pepper, white pepper, red chili flakes, salt, chili sauce and cook for 5 to 6 minutes.
  • Then add corn, capsicum, red bell pepper and cook for 2 minutes.
  • Now add cream and mix and cook for about 3-4 minutes until it is in the normal thick form mixture. Your filling is ready.
  • Take bread slice, cut edges and flat it with a rolling pin.
  • Now give it a cone like shape, apply binding paste on edges to seal it and fill it with prepared filling
  • Add cheese on top and close it by using binding paste.
  • Now coat them in egg then in the bread crumbs and deep fry until light golden brown.
  • Your tasty crispy bread cones are ready to serve.
  • Preparation time: 15-20 minutes
  • Cooking time: 25-30 minutes
  • Serving: 5-6 persons

کرسپی بریڈ کونزریسپی
اجزاء:
چکن بون لیس 1کپ
کھانے کا تیل 2کھانے کے چمچ
شملا مرچ آھا کپ
سرخ شملا مرچ 1چوتھائی کپ
کالی شملا مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
کریم آدھا کپ
کٹی لال مرچ 1کھانے کا چمچ
چِلی سوس 2کھانے کے چمچ
سویٹ کارنز آدھا کپ
دودھ 1کپ
نمک حسبِ ذائقہ
بریڈ سلائس حسبِ ضرورت
چیڈر چیز حسبِ ضرورت
بریڈ کرمز کوٹنگ کے لئے
انڈے کوٹنگ کے لئے
میدہ اور پانی 2+2کھانے کے چمچ
ترکیب:
ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں چکن کیوب ڈال کر چار سے پانچ منٹ پکائیں۔
اب اس میں دودھ، کالی مرچ، سفید مرچ، کٹی لال مرچ، نمک اور چِلی سوس ڈال کر پانچ سے چھ منٹ پکائیں۔
پھر اس میں کارن، شملا مرچ اور درخ شملا مرچ ٖڈال کر دو منٹ پکائیں۔
اب اس میں کریم ڈال کر تین سے چار منٹ پکائیں، فلنگ تیار ہے۔
پھر بریڈ سلائس لیں اور سے کے کنارے کاٹ کر بیلنے سے بیل کر کون کی شکل بنا لیں۔
اب کنارو ں پر تیار کی ہوئی پیسٹ لگائیں اور اس میں تیار کی ہوئی فلنگ بھر دیں۔
پھر اس میں چیز ڈال کر دوبارہ بائنڈنگ پیسٹ لگاکر بند کردیں۔
اب انڈوں اور بریڈ کرمز میں کوٹ کر کے لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں۔
مزیدارکرسپی بریڈ کونز تیار ہیں۔
تیاری کا وقت: 15-20منٹ
پکانے کا وقت: 25-30منٹ
افراد: 5-6

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *