A perfect continental recipe that fits with our taste buds Creamy Salsa Chicken Tender Recipe. Give this Creamy Salsa Chicken Tender a try and do share your experience with us. ...
Read More
A perfect continental recipe that fits with our taste buds Creamy Salsa Chicken Tender Recipe. Give this Creamy Salsa Chicken Tender a try and do share your experience with us.
Less Content
  • Ingredients:
  • 400g K&N's Tender Pops
  • Cooking oil as required
  • Salt and pepper
  • 2 cups salsa
  • 1/2 cup sour cream
  • lime wedges
  • Ingredients for Salsa:
  • 1&1/2 cup canned tomatoes, in juice
  • 4 cloves garlic, peeled
  • 1 tbsp Lemon Juice
  • 1/2 cup Coriander leaves, whole
  • 1/2 cup pickled jalapenos, or more
  • 1/2 black pepper
  • 1 tsp salt
  • 1/2 cup onion
  • 3 fresh green chilli, optional
  • Ingredients for Sour Cream:
  • 1/2 cup Cream
  • 2 tbsp Milk
  • 2 lemon Juice
  • 1/2 tsp salt
  • DIRECTIONS:
  • Salsa Preparation Method:
  • 1- Blend all ingredients (Canned chopped tomatoes, garlic, lemon juice, jalapenos, salt, onion, black pepper) in a food processor or blender until just chunky.
  • 2- Now add fresh coriander and again blend slightly. Sour Cream Preparation Method:
  • 1- In a bowl, add cream, milk, lemon juice, salt, mix it slightly and refrigerate for 1 hour.
  • 2- Now whisk it well. Sour cream is ready to use.
  • Method:
  • 1. Prepare the K&N’s Tender Pops as per the instruction on the pack.
  • 2. Heat 4 tbsp oil in a pan, add the salsa and cook on medium heat, stirring for 2 minutes then cover and simmer over low heat, for 5-7 minutes.
  • 3. Turn the heat down to low; stir in ½ cup sour cream. Mix well.
  • 4. Now add in prepared K&N’s Tender Pops to pan and mix well.
  • 5. Sprinkle with cilantro; serve with nachos or chips, rice, and lime.

Preparation Time:

20 Minutes

Cooking Time:

30 Minutes

Serve:

2-3 persons

اجزاء:
K&N’s Tender Pops 400g
کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
نمک اور مرچ
سالسہ 2کپ
سارکریم آدھا کپ
لیموں کے سلائس
سالسہ کے اجزاء:
کینڈ ٹماٹر (ابلے اور چھلکا اترے ہوئے) 1اور آدھا کپ
لہسن کی جوے 4
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
ہرا دھنیا آدھا کپ
ہیلو پینو آدھا کپ
کالی مرچ آدھا
نمک 1چائے کا چمچ
پیاز آدھا کپ
تازہ ہری مرچ (آپشنل) 3
سار کریم کے اجزاء:
کریم آدھا کپ
دودھ 2کھانے کے چمچ
لیموں کا رس 2
نمک آدھا چائے کا چمچ

سالسہ بنانے کا طریقہ :
1۔تمام اجزاء کو بلینڈر میں مکس کر لیں جیسا کہ، ڈبے والے کٹے ہوئے ٹماٹر ، ادرک ، لیموں کا رس ، ہیلو پینو ، نمک پیاز اور کالی مرچ۔
2۔ اب اس میں ہرا دھنیا ڈال کر تھوڑا سا اور بلینڈ کر لیں ۔
سار کریم بنانے کا طریقہ :
1۔ایک برتن میں کریم ڈالیں، اس میں دودھ ، لیموں کا رس اور نمک ڈال کے مکس کریں اور ایک گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں ۔
2۔ اس کو اچھی طرح مکس کریںآپ کی سار کریم تیار ہے ۔
سالسہ چکن ٹینڈر بنانے کا طریقہ :
1۔ K&N'sTender Popsکو پیکٹ پر دی گئی ہدایات کے مطابق تیار کریں۔
2 ۔کھانے کا 4چمچ آئل کو فرائی پین میں گرم کریں اس میں سالسہ چکن ڈالیں اور ہلکی آنچ پر پکائیں ، اور اس کو 2 منٹ کے لئے ہلائیں اور اس کے بعد5-7منٹ کے لئے ڈھکنہ رکھ کے ہلکی آنچ پہ رکھ دیں ۔
3۔آنچ کو ہلکا رکھیں اور اس میں آدھا کپ سار ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
4۔اس میں K&N'sکے تیار کیے ہوئے Tender Popsڈال کے مکس کریں ، دھنیے سے سجاوٹ کریں اور آپ اس کو ناچوز، چپس اور چاول کے ساتھ سرو کر سکتے ہیں ۔

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *